|

2 Haziran Perşembe gazete manşetleri

2 Haziran gazete manşetlerini haberimizden okuyabilirsiniz. Soykırım tasarısı bugünkü gazetelerin manşetlerinde yer alıyor. İşte 2 Haziran gazete manşetleri...

Yeni Şafak
10:08 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:31 - 2/06/2016 Perşembe
Diğer

Gazete manşetlerini okumak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Gazeteler yıllardır okuyucularının yanında. Ne zaman ve nerede olurlarsa olsunlar her zaman bir gazete okuyabilir, dünyadan ve gündemden tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz. Sizler de gündemdeki tüm gelişmeleri yakından takip etmek istiyorsanız 2 Haziran Perşembe gazete manşetlerini okuyabilirsiniz.







MİLLİYET



-- Başbakan Yıldırım Almanya'da oylanacak "soykırım tasarısı"nı sert eleştirdi: İyi niyetli değil, boş, hükümsüz bir iş. Kabul edilirse ilişkiler zedelenir.



-- Kocaeli merkezli yedi ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonlarında, aralarında polis ve işadamlarının da bulunduğu 109 kişi gözaltına alındı.



-- Bu yıl Şubat ve Mart'taki yükselişinin ardından Nisan'da düşen ihracat Mayıs'a tekrar yükselişe geçerek 10.7 milyar dolara ulaştı.



-- İran Ekonomi Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Direktörü Sadegh Akbari, İran'ın Hindistan bankalarındaki 6 milyar euroluk petrol parasının parça parça kısa sürede Halkbank'a aktarılacağını söyledi.



-- PKK'nın sözde İdil İlçe sorumlusu "Nurhak" kod adlı Kamil Malgaz ile bir terörist öldürüldü.



HÜRRİYET



-- Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, kuvvet komutanları ile dün PKK'ya yönelik kırsaldaki operasyonlara hazırlık için Güneydoğu'ya gitti.



-- İsviçre Alp dağlarının altından geçerek İtalya, İsviçre, Avusturya ve Almanya'yı birbirine bağlayan, yapımında Rönesans İnşaat'ın da yer aldığı dünyanın en uzun tüneli Gotthard Base dün açıldı.



-- Türkiye'de altı dev spor salonu, 20,000'e yakın üyesi bulunan İngiliz Jatomi Fitness bir gecede kapılarına kilit vurup Türkiye'den çekilme kararı aldı.



-- Yılın ilk üç ayında Avrupa'daki canlanmaya paralel ihracatta yaşanan artış Nisan ayından itibaren frene bastı. Mayıs'ta ise sadece yüzde 0.1 arttı.



-- Türkiye'nin turizmdeki kaybının 15 milyar doları bulacağını söyleyen Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, "Asıl sıkıntı Türkiye'ye turist getiren yabancı tur şirketlerinde yaşanıyor. Yeni pazarlar oluşturarak çeşitlilik sağladılar. Artık Türkiye'nin daha fazla rakibi var" dedi.



SABAH



-- Alman Parlamentosu bugün tarihi bir sınav veriyor. Ya dostlar sevinecek, ya düşmanlar gülecek. "Soykırım" tasarısı geçerse Türk-Alman dostluğu ölümcül darbe alacak.



-- Bakanlar Kurulu'nda olası sınır ötesi harekât için görev dağılımı yapıldı. Dışişleri Bakanlığı askerin intikalinden sorumlu olacak. Milli Savunma Bakanlığı ise asker için kamulaştırma yapacak.



-- Maliye Bakanı Naci Ağbal, finans kurumları ve reel sektörün şikayet ettiği alanlara damga vergisi, harç ve BSMV istisnası getirecek taslağı açıkladı. Kredi ve fonlama maliyeti aşağı çekilecek. Şirket kuruluşunda harç alınmayacak.



-- Küresel yatırımcılar için güvenilir liman haline gelen Türkiye'nin yurtdışındaki tahvil ihraçlarına talep yağıyor. Dün SKUK ihracına dört kattan fazla talep gelirken, maliyet düştü.



-- Barışçıl hak aramaya orantısız güçle karşılık veren Fransa'da en büyük işçi sendikası iki havalimanına çıkan yolları kesti. Ulusal demiryolları da greve gidince ulaşım felç oldu.



HABERTÜRK



-- Brüksel'de temaslarda bulunan AB Bakanı Ömer Çelik, "Terör yasasında değişiklik beklenmesi yerinde değil. Türkiye, kendi güvenliğini sağlarken, AB'nin güvenliğini de sağlıyor" dedi.



-- Döviz mevduatı üç yıl içinde 29.3 milyar dolar arttı. Merkez Bankası İstikrar Raporu'na göre dövize ilgi sürerken tasarrufa en büyük katkı BES fonlarından geldi.



-- Askeri casusluk davasında yargılanıp hapis cezası alan ve daha sonra tekrar yargılanıp beraat eden Yarbay Tamer Karslıoğlu ile Astsubay Haydar Eser, hak ihlali gerekçesiyle devletten toplam 18.5 milyon TL tazminat istedi. Bu şimdiye kadar talep edilen en yüksek rakam.



-- MHP'de muhalifler dün gazete ilanlarıyla olağanüstü kurultayda genel başkanlık seçimi yapılabilmesini sağlayacak tüzük değişikliği için delegeye 19 Haziran ve 26 Haziran tarihlerinde kurultay çağrısı yaptı.



2 Haziran gazete manşetlerini haberimizden okuyabilirsiniz. Soykırım tasarısı bugünkü gazetelerin manşetlerinde yer alıyor. İşte 2 Haziran gazete manşetleri...


#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazete oku
8 yıl önce