|

Seçim günü kahvehaneler açık mı?

Cumhurbaşkanlığı seçim günü olan 23 Mayıs 2023 tarihinde kahvehanelerin açık mı kapalı mı olduğu merak konusu. Bu özel gününde seçmenler, oy kullanma görevlerini yerine getirmek için sandık başına geliyor. Seçim yasakları doğrultusunda, kahvehanelerin açık olup olmayacağı vatandaşların ilgisini çekiyor. Peki, seçim günü olan 28 Mayıs 2023 pazar günü kahvehaneler açık olacak mı?

10:21 - 27/05/2023 samedi
Güncelleme: 16:19 - 23/05/2023 mardi
Yeni Şafak
Kahvehane
Kahvehane

28 Mayıs seçimi için geri sayım başladı. İkinci tur için heyecanı devam ederken seçim yasakları tekrar gündeme geldi. Vatandaşlar tarafından merak edilen konulardan biri de Pazar günü kıraathanelerin açık olup olmayacağı. YSK tarafından açıklanan seçim günü yasakları Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Peki, 28 Mayıs Pazar günü kahvehaneler açık mı, kapalı mı?

SEÇİM GÜNÜ KIRAATHANELER AÇIK OLACAK MI?

Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak.

2. TUR SEÇİM YASAKLARI

Resmi Gazete'de seçim gününe ilişkin bazı uygulama ve yasakların yer aldığı YSK kararları da yayımlandı.

Ülke genelinde oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00 ile 17.00 arasında olacak.

Buna göre, seçim günü saat 06.00'dan gece 24.00'a kadar alkollü içki satışı yasak olacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak.

Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak.

Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Seçim günü saat 18.00'dan sonra düğünler yapılabilecek.

YSK'nın kararlarına göre saat 18.00'a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak.

Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek.



#kahvehane
#seçim
#seçim günü
#seçim yasakları
#28 mayıs
il y a 1 an