|

MSB duyurdu: Yerli koronavirüs ilacı üretiliyor

Milli Savunma Bakanlığı, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ilaç geliştirme projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Açıklamada, "Numune hammadde ile AR-GE çalışmaları başlatılmış, ilaç geliştirme projemiz TÜBİTAK’a iletilmiştir" denildi.

15:00 - 19/04/2020 Pazar
Güncelleme: 16:00 - 19/04/2020 Pazar
AA
Arşiv
Arşiv

Koronavirüsle mücadeleye yönelik tedbirler kapsamında karargah ve birliklerin dışarıdan ziyaretçi girişlerine kapatılması nedeniyle Bakanlık tarafından ikinci defa yapılan uygulamada, Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Yarbay Nadide Şebnem Aktop, faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Bakanlık bünyesindeki Koronavirüsle Mücadele Merkezi (KOMMER) tarafından Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak sistematik şekilde hareket tarzları üretildiğini, risk ve durum değerlendirmesinin yapıldığını ifade eden Aktop, şunları söyledi:

Haftada 3 milyon maske üretiliyor

  • "Salgın ile mücadele kapsamında Bakanlığımızın milli imkan ve kabiliyetleri kullanılarak, mevcut kapasiteleri geliştirilmek suretiyle çeşitli tipte maske, tulum ve hijyenik malzeme üretimine hız kazandırılmıştır. Bu kapsamda, Dikimevi Müdürlüklerince
    maske üretiminin haftada toplam 3 milyona, tulum üretiminin 10 bine, İlaç Fabrikası Müdürlüğünce alkol bazlı dezenfektan üretiminin haftada 10 bin litreye, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunca maske üretiminin haftada 7 milyona, tulumun 100 bine, dezenfektan üretiminin 30 bin litreye çıkartılması planlanmaktadır.

Terörle mücadele sürüyor

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekat alanlarında emniyet ve istikrarın sağlanması maksadıyla her türlü tedbirin alındığını, mayın/EYP temizliğine, altyapı ve günlük hayatı destekleme faaliyetlerine devam edildiğini anlatan Aktop, "
Son 15 gün içinde Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekat bölgelerine saldırı girişiminde bulunan 10 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirilmiştir
" dedi.
#milli savunma bakanlığı
#terörist
#pkk
#maske
#koronavirüs
#ilaç
4 yıl önce