|

Abdulhamit Gül kimdir? Yeni Adalet Bakanı kim oldu?

Başbakan Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrası yeni Bakanlar Kurulu basın toplantısıyla Başbakan tarafından açıklandı. Yeni kabinenin açıklanması sonrası yeni Adalet Bakanı kim oldu? Abdulhamit Gül kimdir? soruları merak konusu oluyor. İşte Abdulhamit Gül'ün kısa biyografisi...

Yeni Şafak
14:45 - 19/07/2017 среда
Güncelleme: 14:53 - 19/07/2017 среда
Diğer
​Abdulhamit Gül kimdir?​ Yeni Adalet Bakanı kim oldu? sorularının yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık.
​Abdulhamit Gül kimdir?​ Yeni Adalet Bakanı kim oldu? sorularının yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık.

Abdulhamit Gül kimdir? Yeni Adalet Bakanı kim oldu? sorularının yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık. Yeni Bakanlar Kurulunun açıklanmasıyla kabinede sürpriz isimler dikkat çekti. Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yerine getirilen Abdulhamit Gül kimdir? İşte

Abdulhamit Gül'ün kısa biyografisi...


Abdulhamit Gül kimdir?

Abdulhamit Gül, 12 Mart 1977 tarihinde
Gaziantep
'in Nizip ilçesinde doğdu. Baba adı Cemil, anne adı Saliha'dır. İlk öğrenimini Cumhuriyet İlkokulu'nda tamamladı. Lise eğitimini Nizip ve Oğuzeli İmam Hatip Liselerinde sürdürdü, Nizip İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Lise yıllarından itibaren çeşitli STK'ların gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Yükseköğrenimini ise Ankara Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Siyasi ve güncel konularda yazı çalışmaları da bulunan Gül'ün; Millî Gazete, Star Gazetesi, Gençlik Dergisi, Edebiyat Ortamı Dergilerinde makaleleri, denemeleri yayınlandı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Millî Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Refah ve Fazilet Partilerinde Ankara İl Gençlik Kolları'nda Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almıştır. 2001-2003 arasında Saadet Partisi'nin genel başkan yardımcılığını yapmıştır. 2003-2010 yıllarında Saadet Partisi genel idare kurulu üyesi olmuştur. Kasım 2010 - 22 Eylül 2012 yılları arasında Has Parti Kurucular Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

Abdulhamit Gül, 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK üyesi seçilmiştir. 7 Aralık 2012 tarihinde ise Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 14 Nisan 2014 tarihinde AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Gaziantep milletvekili olmuştur. AK Parti'nin 13 Eylül'de yaptığı 13 Eylül'de MKYK toplantısından sonra Genel Sekreteri olmuştur.

Abdülhamit Gül, 19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine değişikliğiyle Adalet Bakanı oldu.

Yeni Adalet Bakanı kim oldu?

Yeni Adalet Bakanı Abdulhamit Gül oldu.

KABİNE SİSTEMİ NEDİR?

Bu sisteme başbakan, cumhurbaşkanı tarafından atanır ve başbakan da bütün milletvekillerinin içinden bir kabine (bakanlar kurulu) oluşturur . Bu kabinenin mecliten güvenoyu almasından sonra göreve başladığı bir hükümet modelidir. Türkiye tarihinde kabine sistemine geçiş: T.C. de kabine sistemine 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile başlamıştır. Bu tarihte meclis hükümeti sistemi terk edilmiştir.

BAKANLAR KURULU NEDİR NASIL SEÇİLİR?

Bakanlar Kurulu, Hükûmet ya da Kabine Türkiye Cumhuriyeti’nde Başbakan’ın başkanlık ettiği ve tüm bakanların bir araya gelip kararlar aldığı kurul. Her bakan kendi bakanlığını ilgilendiren işlerden ve emri altında çalışanların yerine getirdikleri iş ve eylemlerden sorumludur. Bakanlar kurulu, Başbakan, 5 Başbakan Yardımcısı ve 21 Bakan olmak üzere toplam 27 üyeden oluşur ve kararlarını oy birliğiyle alır. Bakan’ın anayasaya göre milletvekili olma zorunluluğu yoktur.

#Yeni Adalet Bakanı Abdulhamit Gül
#Abdulhamit Gül kimdir?​
#Abdulhamit Gül
#Yeni Adalet Bakanı
7 лет назад