|

Abdullah Erdem Cantimur kimdir?

Abdullah Erdem Cantimur, Resmi Gazete'de yayımlanana Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu. Abdullah Erdem Cantimur 1961'de doğdu. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Kütahya İdari Bilimler Yüksek Okulu’nda tamamladı. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken, 61 ve 62. hükümetlerde Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev aldı. İşte Abdullah Erdem Cantimur’un hayatı, biyografisi.

10:00 - 22/06/2023 الخميس
Güncelleme: 10:00 - 22/06/2023 الخميس
Yeni Şafak
Abdullah Erdem Cantimur kimdir?
Abdullah Erdem Cantimur kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 17 bakanlıkta 68 Bakan Yardımcısı'nın ataması yapıldı. Yayımlanan karara göre, Abdullah Erdem Cantimur Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu. Peki Abdullah Erdem Cantimur kimdir, nereli, hayatı biyografisi: Abdullah Erdem Cantimur hangi görevlerde bulundu?

Abdullah Erdem Cantimur kimdir?

Abdullah Erdem Cantimur 1961'de Kütahya Simav’da doğdu. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Kütahya İdari Bilimler Yüksek Okulu’nda tamamladı.

1980'de Serbest Mali Müşavir olarak çalışmaya başlayan Cantimur, bir dönem Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Kütahya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda dört dönem Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu.

AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olan Cantimur 22. Dönem'de Kütahya Milletvekili seçildi. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken, 61 ve 62. hükümetlerde Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev aldı.



#Abdullah Erdem Cantimur
#Abdullah Erdem Cantimur hayatı
#Abdullah Erdem Cantimur biyografisi
٪d أشهر قبل