|

Abdullah Eren kimdir?

Abdullah Eren, 1984 yılında doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde lisans, Londra'da Westminster Üniversitesi'nde diplomasi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) vakfında araştırmacı olarak da çalışmalar yürüten Eren, 2014'ten bu yana Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Başbakan Müşaviri olarak çalıştı. Eren, bir dönem Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi. Peki Abdullah Eren kimdir nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte Abdullah Eren hayatı ve biyografisi.

13:03 - 1/06/2023 Perşembe
Güncelleme: 13:04 - 1/06/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Abdullah Eren hayatı, biyografisi
Abdullah Eren hayatı, biyografisi

Abdullah Eren’in kim olduğun vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında. Peki, Abdullah Eren kimdir, hangi görevlerde yer aldı?

Abdullah Eren kimdir?

1984 İstanbul doğumludur. Aslen Batı Trakya Türklerindendir. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden lisans; Londra-Westminster Üniversitesi Diplomasi Çalışmaları alanında da yüksek lisans derecesi almıştır.

Siyasi ve akademik faaliyetlerde bulunmuş olan Eren, Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş; SETA İstanbul Ofisi’nde Araştırmacı olarak çalışmıştır.

Abdullah Eren, kamudaki Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Başbakan Müşaviri görevlerinin sonrasında ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinde bulunmuştur. 27 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile de Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı görevine atanmıştır.

Sivil toplum faaliyetleriyle yakından ilgilenen Eren, Balkanlarla ilgili çalışmalar yürüten birçok sivil toplum örgütünde aktif görevler üstlenmiştir. Geleneksel Türk sporlarına da ilgi duyan Abdullah Eren, iyi derecede İngilizce bilmekte, evli ve 2 çocuk babasıdır.


#Abdullah Eren
#Abdullah Eren hayatı
#Abdullah Eren biyografisi
1 yıl önce