|

Adnan Menderes'in idamının 55. yılında rahmetle anıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes'in Türkiye'nin demokrasi tarihine damga vuran mümtaz şahsiyetlerden biri olduğunu belirterek, Menderes'in ülkesine ve milletine hizmetleriyle her zaman hayırla yad edileceğini bildirdi.

Yeni Şafak
15:20 - 17/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:23 - 17/09/2016 Cumartesi
Diğer

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes'in idamının 55. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, "Ülkemizin gelişmesinde, ilerlemesinde ve demokratikleşmesinde önemli rol oynayan seçkin devlet adamı Adnan Menderes, siyasi hayatımızda ve milletimizin gönlünde silinmez izler bırakmıştır. Türkiye'nin demokrasi tarihine damga vuran mümtaz şahsiyetlerden biri olan merhum Başbakan Menderes, ülkemize ve milletimize hizmetleriyle her zaman hayırla yad edilecektir. Aramızdan ayrılışının 55. yıl dönümünde Adnan Menderes'e Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarını ve milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum." ifadelerine yer verdi.



Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Adnan Menderes'in şehadetinin, 15 Temmuz'da, milletin tankların karşısında sergilediği direnişe ilham kaynağı olduğunu belirtti.



Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Adnan Menderes'in idamının 55. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.



Avcı, mesajında şunları kaydetti:



"Bugün merhum Başbakanımız Adnan Menderes'i, şehadetinin yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Merhum Menderes'in şehadetinin milli hafızada açtığı inkisar, 15 Temmuz'da, milletimizin tankların karşısında sergilediği destani direnişe de ilham kaynağı olmuştur. Merhum Başbakanımız Adnan Menderes'e, Merhum Dışişleri Bakanımız Fatin Rüştü Zorlu'ya, Merhum Maliye Bakanımız Hasan Polatkan'a ve bütün şehitlerimize Allah gani gani rahmet eylesin."





#Adnan Menderes
#Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi
#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
8 yıl önce