|

Ahmet Altan serbest bırakıldı! Ahmet Altan kimdir?

FETÖ soruşturmasında Altan kardeşlerden Ahmet Altan serbest bırakılırken Mehmet Altan tutuklandı. FETÖ'ye yardım, örgüt propagandası yapma suçlarından göz altına alındılar. Peki Ahmet Altan kimdir? İşte yanıtı...

Yeni Şafak
11:57 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:02 - 22/09/2016 Perşembe
Diğer

Ahmet Altan serbest bırakıldı! Ahmet Altan kimdir? Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Ahmet Altan, Mehmet Altan'ın tutuklanmasının "15 Temmuz'la ilgili soruşturmanın yolundan saptırılması" anlamına geldiğini öne sürdü.



Çağlayan Adliyesi'nden çıkışında gazetecilere açıklama yapan Ahmet Altan, darbenin ne olduğunu bilmeyen, bir tek cümle ile bir tek konuşmada darbeyle ilişki kurmaya açık bir hukuk sistemiyle bu ülkenin çok zor günler yaşayacağını savundu.



"Mehmet Altan'nın bugün tutuklanması, 15 Temmuz ile ilgili soruşturmanın tamamen yolundan saptırılması, esas soruşturulması gerekenlere giden yolun kesilmesidir. Başka hiçbir anlamı yoktur." diyen Altan, kendilerini profesör, 30 yıllık yazar, hayatı boyunca darbelere karşı çıkmış, demokrasiye sahip çıkmış adamlar olarak niteledi.



Yöneticileri de eleştiren Altan, "Bu hukuk sistemiyle, bu tür suçlamalarla, siyasi iktidara yönelik eleştiriyi darbecilik olarak nitelemekle varılabilecek hiçbir yer yoktur. Bugün bu tutuklama, 15 Temmuz ile ilgili ciddi her türlü soruşturmanın önünü kesiyor. Bilmediğimiz bir güç, bu darbenin nasıl olduğunun soruşturulmasına engel oluyor." diye konuştu.



Altan, bugünden itibaren bu soruşturmanın Türkiye'de ve dünyada ciddiye alınmayacağını iddia ederek, "Sormamız gerek, kim ve neden 15 Temmuz'u yapanların sonuna kadar araştırılmasını engellemek istiyor ve bunu aydınların üzerine sevk ederek yolundan saptırmak istiyor. Bu darbenin siyasi sorumlularının ortaya çıkmasını istemiyorlar. Bunun için de Mehmet Altan'ı tutukluyorlar." ifadelerini kullandı.



TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER


Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın savcılık işlemleri yaklaşık 4,5 saat sürdü. Savcı Can Tuncay, Altan Kardeşleri, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Örgüt propagandası yapmak" ve "Örgüte yardım ve yataklık" suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.



AHMET ALTAN KİMDİR?


1950 senesinde dünyaya gelen Ahmet Altan aslen Ankaralıdır.



Gazeteci yazar Çetin Altan'ın iki oğlundan biri olan Ahmet Altan bir süre Robert Kolej'e devam ettikten sonra Ankara Koleji'nde eğitimini sürdüren Altan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ni kazandı.



Ancak çeşitli nedenlerden dolayı ayrılmak zorunda kaldığı ODTÜ'den sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu.



Altan'ın Nokta dergisinde başladığı köşe yazarlığı serüveni Hürriyet ve Güneş gazeteleri için yazdığı günlük yazılarla devam etti.



Ahmet Altan'ın yazdığı kitaplar



Dört Mevsim Sonbahar (1982)


Sudaki İz (1985)


Yanlızlığın Özel Tarihi (1991)


Tehlikeli Masallar (1996)


Kılıç Yarası Gibi (1998)


İsyan Günlerinde Aşk (2001)


Aldatmak (2002)


En Uzun Gece (2005)


Son Oyun (2013)


Ölmek Kolaydır Sevmekten (Mart 2015)


Bir Hayat Bir Hayata Değer (Ekim 2015)



Taraf gazetesinin eski genel yayın yönetmeni olan Ahmet Altan FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve daha sonrasında serbest bırakılmıştır.








#Ahmet Altan
#FETÖ
#Mehmet Altan
8 yıl önce