|

Aile Destek Programı Mayıs ayı ödemeleri ne zaman yatar? Aile Destek Programı ödeme sorgulama ekranı

Aile Destek Programı tüm hızıyla sürüyor. Aylık olarak düzenlenen ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak yapılan Aile Destek Programı ödemeleri mayıs ayında yeniden hesaplara yatacak. Bir sene daha uzatılan programın son ödemesi Haziran 2024 tarihinde yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın süreci uzatıp uzatmayacağı henüz bilinmiyor. Peki, binlerce ailenin beklediği Mayıs ayı Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman, ayın kaçında hesaba yatacak? İşte, detaylar...

13:01 - 3/05/2024 vendredi
Yeni Şafak
Aile Destek Programı ödemesi
Aile Destek Programı ödemesi

Mayıs ayı Aile Destek Programı ödemlerine dair araştırmalar hız kazandı. Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak yapılıyor. Peki, aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ MAYIS AYI NE ZAMAN YATACAK?

Konuyla ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı. Aile Destek Programı Mayıs ödemelerinin ayın 15'ine kadar hesaplara yatması bekleniyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen aile destek ödemeleri her ay vatandaşların hesaplarına yatırılıyor.

Vatandaşlar ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile Destek Programı kapsamında ailelere yapılacak ödemeler hanede kişi başına düşen aylık gelire göre belirleniyor. Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün web sitesinde belirttiği rakamlara göre ödemeler şu şekilde gerçekleşecek:

450 TL ve altı - 1.250 TL

450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı - 1.100 TL

911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı - 950 TL

1372,30 TL üzeri ─ 5.667,37 TL’den az - 850 TL



#Aile Destek Ödemeleri
#aile destek programı
#aile destek programı ödemesi
#Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
il y a 14 jours