|

Başak Sayan'a 5 ay hapis cezası

Köpeği yüzünden bir kadınla tartışan oyuncu Başak Sayan, 5 ay hapis ve bin 740 lira para cezasına çarptırıldı. Tartıştığı kadına hakaret ve tehdit ettiği iddia edilen Sayan, itiraz etti. Hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme ünlü oyuncunun itirazını reddetti.

Yeni Şafak
10:34 - 6/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:05 - 14/11/2017 Salı
Diğer
Başak Sayan, köpeği yüzünden tartıştı.
Başak Sayan, köpeği yüzünden tartıştı.

Oyuncu Başak Sayan, köpeği yüzünden tartıştığı kadına karşı hakaret ve tehdit suçlarından beş ay hapis ve bin 740 lira adli para cezasına çarptırılmıştı. Ancak İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Sayan'ın sabıkasız oluşunu dikkate alan mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı. Sabah'ın haberine göre; hakkında beş yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verilen Sayan, bu süre içinde herhangi bir kasıtlı suç işlemezse, davasının düşürülmesine karar verilmişti.

Mahkemenin kararına itiraz eden ünlü oyuncu, "Olay sırasında yaptığım tek şey, köpeğin zararsız olduğunu söylemekti. Yanındaki kızına da benim köpeğimi sevebileceğini söyledim. Gerçek dışı beyanlarla küfür ve hakaret ettiğimi ileri süren şikayetçiler, bir de onları darp etmeye çalıştığımı iddia ettiler" dedi. İtirazı değerlendiren bir üst mahkeme, Sayan'ın itirazını reddetti.

#Başak Sayan
7 yıl önce