|

Alanya Seçim Sonuçları 2024 - Antalya Alanya Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Alanya Oy Oranları Sonuçları

Alanya yerel seçim sonuçları 2024 son dakika verileri ile gündemdeki yerini koruyor. 31 Mart Pazar günü yapılacak Türkiye yerel seçimlerinde vatandaşlar Antalya Büyükşehir Belediyesi ve 19 ilçesi için oy kullanacak. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde il ve ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra il meclis üyesi ve mahalle muhtar adayları belirlenecek. Oy verme işlemi sona erdiğinde YSK Türkiye, Antalya Alanya ilçesindeki oy sonuçlarını açıklayacak.

15:40 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 11:29 - 29/03/2024 Cuma
Yeni Şafak
Alanya Seçim Sonuçları 2024
Alanya Seçim Sonuçları 2024

Alanya Seçim Sonuçları Yenişafak'ta! Seçim yasaklarının sona ermesinin ardından il il, ilçe ilçe oy oranları ve 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları canlı olarak Yenişafak seçim 2024 sayfası üzerinden takip edilebilecek. Aynı zamanda illerin ve ilçelerin geçmişe ait seçim sonuçları da yine Seçim 2024 sayfasında olacak. Alanya seçim sonucu anlık olarak yenisafak.com’da olacak. İşte Alanya 2024 seçim sonuçları canlı takip linki ve anlık sonuçlar ile ilgili detaylar…

Alanya Seçim Sonuçları 2024

Alanya ilçesi dâhil olmak üzere, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin sonuçları hakkında daha fazla bilgi ve detay için Yenişafak seçim 2024 sayfasını takip edebilirsiniz. Seçim yasakları saat 21.00 itibariyle sona erecek ve Alanya seçim sonuçlarına dair tüm bilgiler anlık olarak paylaşılacak.

Alanya 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

MHP - Adem Murat Yücel %57.6

İYİ Parti - Abdullah Sönmez %36.2

DP - Alaattin Çakır %1.91

HDP - Ziynet Bal %1.78

BĞMSZ - Anastasiya Petrova Çetinkaya  %0.80

Alanya 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

Milliyetçi Hareket Partisi Adem Murat Yücel - (Antalya / Alanya)

Bağımsız Adaylar Adnan Celiloğlu - (Antalya / Alanya)

Hür Dava Partisi Alpaslan Edizer - (Antalya / Alanya)

Türkiye Komünist Partisi Canel Durak - (Antalya / Alanya)

Demokrasi ve Atılım Partisi Cem Sak - (Antalya / Alanya)

Alanya Hakkında

Antalya'nın doğusunda yer alan Alanya ilçesi, Akdeniz kıyısında uzanan bir sahil şeridine sahiptir ve coğrafi olarak Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. İlçe genellikle düz araziye sahiptir ancak kıyıdan iç kesimlere doğru yükselen Toros Dağları'nın etkisiyle dağlık alanlar da mevcuttur. Nüfusun büyük bir kısmı turizm sektöründe istihdam edilirken, tarım ve ticaret de ilçenin ekonomisinde önemli bir yer tutar. Tarihi açıdan, Alanya'nın kökenleri antik çağlara dayanır ve Helenistik dönemde önemli bir liman kenti olarak kurulmuştur. Roma ve Bizans dönemlerinde de önemli bir yerleşim yeri olan ilçe, Selçuklu döneminde de büyük bir gelişme göstermiştir. Günümüzde ise tarihi kalıntıları, doğal güzellikleri ve turistik plajlarıyla ünlü olan Alanya, Antalya'nın en popüler ve turistik ilçelerindendir.


#Alanya seçim sonuçları
#Alanya yerel seçim sonucu
#Alanya seçim sonuçları 2024
#Alanya oy oranı
#Alanya oy sonuçları
1 ay önce