|

Albayrak Medya “Bilge Çocuk” ile “Bilge Minik” dergilerini tanıttı

Bünyesinde Yenişafak ve Tvnet gibi basın yayın kuruluşları bulunan Albayrak Medya, yeni çıkardığı “Bilge Çocuk" ile “Bilge Minik" dergilerini tanıttı.

Yeni Şafak
19:36 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 19:38 - 18/12/2016 Pazar
IHA

Yenişafak, Tvnet gibi yayın kuruluşlarını bünyesinde bulunduran Albayrak Medya, çocuklara yönelik hazırladığı aylık dergi olan, “Bilge Çocuk" ile “Bilge Minik" dergilerini Üsküdar'da bulunan Akasya Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle tanıttı. Aylık çocuk dergileri olan “Bilge Çocuk" ile “Bilge Minik" çocukların zihinsel gelişimine katkı sunmayı amaçlayan dergiler, milli, manevi bilgiler ile bilimsel konuları çocukların anlayabileceği düzeye indirerek ele alıyor. Derginin genel yayın yönetmenliğini Osman Turan'ın yaptığı “Bilge Çocuk" ile “Bilge Minik" dergileri Eylül ayından itibaren aylık olarak bayilerde yerini aldı.



“Bilge Çocuk" ile “Bilge Minik" dergilerinin tanıtım etkinliğine Albayrak Holding Yönetim kurulu Üyesi Mesut Albayrak, “Bilge Çocuk" ile “Bilge Minik" Dergileri Genel Yayın Yönetmeni Osman Turan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Doç.Dr. Mustafa Durmuş, çocuk edebiyatının usta isimlerinden şair ve yazar Bestami Yazgan ile çocuklar katıldı.


Programda konuşan “Bilge Çocuk" ile “Bilge Minik"dergileri genel yayın yönetmeni Osman Turan, “Geçtiğimiz Eylül ayında yayı hayatına başlayan “Bilge Çocuk" ile “Bilge Minik" dergilerimiz, aylarca süren çalışmalarımızın neticesinde raflarda yerini alabilmiştir. İki güzide yayını ortaya koymanın heyecanı yaşarken aynı zamanda ne kadar sorumluluğu ağır bir görev olduğunun da farkındayız. Günümüzde çocuk yayınlarına arzu edilen titizlik gösterilmediği kanaatindeyim. Bu yayınlarda milli- manevi değerler hak ettiği yeri bulmuyor. Çocuklarımızın algı bombardımanıyla karşı karşıya olduğunu görmekteyiz. Çocuklarımıza sunduğumuz yayınlarda inançlarımıza dikkat etmeli, zararlı içeriklerden uzak durmalıyız. İyiyi ve güzeli tavsiye etmeliyiz. “Bilge Çocuk" ile “Bilge Minik" dergileri sadece kağıt üzerinde kalmayacak çünkü zamanın gereği olan tabletlerde de olması için projelerimiz devam ediyor" dedi.



Çocuk edebiyatının önemli isimlerinden olan Bestami Yazgan da programda yaptığı konuşmada, “Dünya bir ağaç olsa çiçeği çocuklar olurdu.bilgi bir ağaç olsa çieği kitaplar ve dergiler olurdu. Büyük bir medya grubumuz Albayrak Medya, çocukluk yapmış ve bir çocuk dergisi çıkarmış. Çok da güzel yapmış" diye konuştu. Program sonunda Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mesut albayrak Bestami Yazgan'a plaket taktim etti.

#Bilge Çocuk
#Bilge Minik
#Albayrak Medya
7 yıl önce