|

ALES sonuçları açıklandı! ALES sonuç belgesi!

ALES sonuçları az önce açıklandı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları ÖSYM giriş sayfası üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sorgulayabilirler. İşte 7 Mayıs günü düzenlenen ALES sonuçları...

Yeni Şafak
17:11 - 8/06/2017 Perşembe
Diğer
ALES sonuçları az önce açıklandı.
ALES sonuçları az önce açıklandı.

Binlerce kişinin girdiği ALES sınavı sonuçları bugün az önce açıklandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sınavı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Üniversitelerin 3. ve 4.sınıfları ile birlikte üniversite mezunlarının girmeye hak kazandığı sınav akademisyenlik yolunda büyük önem taşımaktadır. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda,Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, Yurtdışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde, ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır. ALES sınav sonuçları ÖSYM giriş sayfası üzerinden sorgulanabilir.

ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI

7 Mayıs 2017 Pazar günü yapılan ALES sınavı sonuçları bugün saat 16.35'te açıklandı. Sınava giren adaylar sonuçları T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle ALES sonuçlarını basit bir şekilde öğrenebilirler. Ancak yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle erişim sağlanabilir.

ALES sonuçları 3 yıl boyunca geçerlidir.

#ALES sonuçları
#ALES sınav sonuçları
#ÖSYM ALES sonuçları
#2017 ALES sonuçları
7 yıl önce