|

Kaçak avcıyı fil öldürdü aslanlar yedi

Güney Afrika'daki Kruger Ulusal Parkı'nda kaçak olarak gergedan avlamaya çalıştığından şüphelenilen bir kişi, fil tarafından ezilerek öldü, ardından bir aslan sürüsü tarafından yendi.

09:17 - 8/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 09:21 - 8/04/2019 Pazartesi
Diğer
Kurger Ulusal Parkı'nda kaçak avcılar büyük bir sorun.
Kurger Ulusal Parkı'nda kaçak avcılar büyük bir sorun.

Güney Afrika'daki Kruger Ulusal Parkı'nda kaçak olarak gergedan avlamaya çalıştığından şüphelenilen bir kişinin bir fil tarafından ezilerek öldürüldüğü, ardından bir aslan sürüsü tarafından yendiği açıklandı.

Kaçak avcının yanındakiler öldürülen avcının ailesine durumu Salı günü bildirdi. Ardından aile park görevlileriyle irtibata geçti.

Park yetkilileri kaçak avcının ailesine başsağlığı diledi ve "Kruger Ulusal Parkı'na kaçak ve yaya olarak girmek akıllıca değil" açıklamasını yaptı.

Kurger Ulusal Parkı'nda kaçak avcılar büyük bir sorun. Kaçak avcılar özellikle Asya pazarında yoğun talep gören gergedan boynuzu için gergedanlar avlamaya çalışıyor.

Gergedan kaçakçılığı yapılıyor

Cumartesi günü Hong Kong havalimanında son 5 yılın en büyük gergedan boynuzu kaçakçılığı ortaya çıkarıldı. El konulan gergedan boynuzlarının piyasa değerinin 2.1 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor.

Geçen yıl Temmuz ayında bir doğal koruma alanında kaçak gergedan avlayan en az iki kişi aslanlar tarafından öldürülüp yenmişti.

2018'in Şubat ayında ise Kruger Ulusal Parkı'nda büyük kedigilleri kaçak olarak avladığı tahmin edilen bir kişinin aslanlar tarafından yendiği açıklanmıştı.

Güney Afrika'da son 10 yılda yedi binden fazla gergedan kaçak avcıların kurbanı oldu.

#Güney Afrika
#gergedan boynuzu
#gergedan
#Kruger Ulusal Parkı
5 yıl önce