|

Trump'tan kafaları karıştıran 'Putin' yorumu

ABD Başkanı Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin'le ilgili "Putin'i tanımıyorum, Rusya ile bir anlaşma yapmadım" ifadelerini kullandı. Trump'ın bu ifadeleri, daha önce yaptığı "Putin'le bir diyaloğum var", "Putin'le görüştüm" şeklinde açıklamalarını gündeme getirdi.

Yeni Şafak
16:59 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 17:18 - 7/02/2017 Salı
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından 'Putin'i tanımıyorum, Rusya ile bir anlaşma yapmadım' ifadelerini yazdı.
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından 'Putin'i tanımıyorum, Rusya ile bir anlaşma yapmadım' ifadelerini yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından gündem oluşturacak açıklamalarını sürdürüyor. Trump, daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ilişkin yaptığı "Putin'i tanıyorum", "Putin'le konuştum", açıklamalarına ters düşen bir açıklama yaptı.



Trump, "Putin'i tanımıyorum. Rusya ile bir anlaşmam yok. Buna rağmen çıldırıyorlar. Obama, 1 numaralı terörist İran ile anlaşma yaparken sorun yoktu!" ifadelerini kullandı. Trump'ın açıklamalarının üzerine çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Trump'ın daha önce yaptığı 'Putin' açıklamalarını hatırlatarak, "Trump'ın farklı Putin yorumları" şeklinde yorumladı.



ABD medyasında yayınlanan habere göre, Trump, Kasım 2013'te "Putin ile diyalogum var", Şubat 2014'te, "Rusya'ya gittiğimde Putin benimle iletişime geçti, çok iyiydi" ifadelerini kullanmıştı.



Trump, daha önce yaptığı açıklamalarda Putin'e ilişkin "Çok zeki" demişti. Trump, bu ifadeleri, Obama yönetiminin 35 Rus diplomatı sınırdışı etme kararına karşın Putin'in tepkisi için söylemişti.








Trump'tan İran'a 'bir numaralı terörist devlet' suçlaması



#Donald Trump
#ABD
7 yıl önce