Afganistan’da bombalı araç saldırısı: 23 ölü

Afganistan’ın Gazne kentinde düzenlenen bombalı araç saldırısında 23 kişinin yaşamını yitirdi, 16 kişinin yaralandı. Saldırının hedefindeki binada Afgan komando birliklerinin bulunduğu öğrenildi.

Haber Merkezi AA
Saldırının hedefindeki binada Afgan komando birliklerinin bulunduğu öğrenildi.

Gazne Valiliği Sözcüsü Vahidullah Cumazada, Gazne kentinde bir kamu güvenlik binası yakınında bombalı araçla saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Cumazada, saldırıda 23 kişinin öldüğünü, 16 kişinin yaralandığını bildirdi.

  • Haberde, saldırının, tamamen patlayıcılarla dolu olduğu belirtilen Humvee türü zırhlı bir araçla yapıldığı ve binada komando birliklerinin bulunduğu kaydedildi.

Saldırıyı üstlenen olmadı.

Sovyetlere ve Amerika'ya mezar olan ülke: Afganistan'da Taliban'ı neden yenemediler? ​
Son 200 yıldır Afganistan topraklarında savaş var. İngiltere, Fransa, Rusya ve Hint işgalini sona erdiren Afganlar, son 40 yılda önce Sovyetler Birliği'ni Amerikan ordusunu hezimete uğrattı. Uzun yıllar savaştan ve çatışmalardan yorulmuş ülke şu günlerde kritik bir dönemece girdi. Amerika Birleşik Devletleri ile Taliban, Afganistan'da barış sürecini başlatması beklenen anlaşmayı resmen imzaladı. Peki bu anlaşmanın detaylarında neler var? Barış anlaşmasıyla ilgili süreç nereye evrilebilir? Yeni Şafak Editörü Hasan Hız anlattı: