Bilgisayar oyunları koronavirüs sürecinde yükselişini devam ettirdi

Monster Notebook Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) İlhan Yılmaz, salgın döneminde turizm, hava yolu taşımacılığı gibi sektörlerin olumsuz etkilendiğini ancak e-ticaret, gıda marketleri, sağlık gibi sektörlerin ise büyük ilgi gördüğünü, oyun ve oyun bilgisayarı sektörünün yükselişinin devam ettiğini belirterek, "Oyun dünyasına gösterilen ilgideki bu artış, bilgisayar ve donanım tüketimlerine de yansıdı. Bu artışın devam edeceğini öngörüyoruz." dedi.

ARŞİV

Yılmaz, müşteri ve çalışan memnuniyetinin Monster Notebook'un temel vaatlerinden biri olduğunu söyledi. Yılmaz, "Şirketimiz, kullanıcılarına ilkleri ve yenilikleri her zaman ilk sunan marka oldu. Mağazalarımıza ziyaretçi kabul etmediğimiz dönemde sektörde benzeri görülmemiş bir uygulamaya imza atarak dijital mağaza konseptini hayata geçirdik." dedi.

Salgın sürecinde hizmetlerinin ve satışlarının online kanallardan kesintisiz devam ettiğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

HAYAT
Çocukların korkulu rüyası Mavi Bebek oyunu: Jonathan Galindo isimli hesaplarla yayılıyor

1 MİLYARIN ÜZERİNDE İNSAN OYUN OYNUYOR

İlhan Yılmaz, en yeni teknolojileri teknoloji tutkunlarına sunan bir marka olarak, 10. nesil işlemcili ürünleri tüm dünya ile aynı anda bu dönemde kullanıcıların beğenisine sunduklarını bildirdi.

Kısmi karantina uygulamamalarının oyun oynama alışkanlıkları üzerindeki en önemli etkisinin; oyuna ayrılan sürenin artması ve buna bağlı olarak oyun kültürünün daha da yaygınlaşması olduğunu belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Satılan bilgisayarların yüzde 15'ini oyun bilgisayarları oluşturuyor"

Monster Notebook Kurucusu ve CEO'su Yılmaz, salgın döneminde turizm, hava yolu taşımacılığı gibi sektörlerin olumsuz etkilendiğini ancak e-ticaret, gıda marketleri, sağlık gibi sektörlerin ise büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, "Oyun ve oyun bilgisayarı sektörünün yükselişi de devam etti. Oyun dünyasına gösterilen ilgideki bu artış, bilgisayar ve donanım tüketimlerine de yansıdı. Bu artışın devam edeceğini öngörüyoruz. Oyun bilgisayarları pazarda toplam satılan bilgisayarların yaklaşık yüzde 15'ini oluşturuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ve yurt dışındaki tüm mağaza ve teknik servislerinin 8 Haziran'da kontrollü sosyal hayat kuralları çerçevesinde kapılarını ziyaretçilere açtığını bildiren Yılmaz, şunları kaydetti:

TEKNOLOJİ
Genç yazılımcılardan örnek hamle: Türkiye'nin yerli silah ve teçhizatları online oyunda