Ermenistan Savunma Bakanı David Tonoyan istifa etti

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a karşı ağır bir yenilgi alırken bu durum ülkede deprem etkisi yarattı. Daha önce Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan görevinden istifa ettiğini duyururken, son olarak Savunma Bakanı David Tonayan da görevinden istifa etti. Bakanlıktan ise henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Haber Merkezi Diğer
Ermenistan Savunma Bakanı David Tonoyan

Ermenistan'ın 27 Eylül tarihinde Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırmasıyla başlayan çatışmalar 44'üncü gününde son buldu. Şuşa'nın da kaybedilmesiyle birlikte yenilgiyi kabul eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya liderleriyle anlaşarak bölgeden çıkacaklarının garantisini verdi.

27 yıl sonra bir ilk: Azerbaycan ordusu işgal altında bulunan Ağdam'a girdi

İstifası istenen Paşinyan görevi bırakmadı

Yapılan anlaşma Ermenistan'da deprem etkisi yaratırken, muhalefet bloğu vatandaşları organize ederek protesto gösterileri başlattı. Gösteriler kapsamında Paşinyan'ın istifası istenirken, başbakan görevinin başında olduğunu vurguladı ve anlaşmayı imzalamasaydı binlerce Ermeni askerinin öleceğini söyledi.

Ermenistan ordusundan bir çarpıcı itiraf daha: Yüzde 100'ü yalandı!

Ermenistan'da Paşinyan karşıtı protestocular yolları kapattı
Ermenistan'da Dağlık Karabağ yenilgisinin sorumlusu olarak gösterilen Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifası için protestolarını sürdüren muhalefet üyeleri bu kez yolları kapattı. Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da çatışmaların sonlandırılmasına yönelik 10 Kasım'da imzalanan anlaşmanın kaybeden tarafı Ermenistan oldu. Yenilginin faturasının kesildiği Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifası için gerçekleştirilen protestolar hız kesmeden devam ediyor. Anlaşmanın yapıldığı günden beri siyasi krizin patlak verdiği ülkede muhalefet bloğu Paşinyan istifa edene kadar protestolarını sürdürme kararı alırken, sabah saatlerinde başkent Erivan'da bulunan Amiral İsakov Caddesi'ne ulaşan bir grup muhalefet üyesi megafonlarla sloganlar atarak yolu trafiğe kapattı.
  • Bu gelişmelerin ardından ise Savunma Bakanlığı'nda istifa haberleri art arda geldi. İlk olarak Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan yaptığı açıklama ile bilgilendirme alanındaki görevini bırakmıştı.

Azerbaycan ordusu Ağdam'a Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla giriş yaptı
Azerbaycan ordusu, Karabağ'da elde ettiği zafer sonrası yapılan anlaşma kapsamında Ağdam'a girdi. Azerbaycan 30 yıl sonra işgale uğramış öz topraklarına kavuştu. T-90'ların anten direkleri üzerinde Azerbaycan bayrağının yanı sıra Türk bayrağının da asılı olduğu gözlerden kaçmadı.

Tonayan da istifa etti

Bu gelişmenin ardından bir istifa da Bakanlığı en üstü kademesinden geldi. Ermenistan Savunma Bakanı David Tonayan görevinden istifa ettiğini duyurdu.


Ermenistan Savunma Bakanlığı konu ile alakalı henüz resmi bir açıklama yapmadı