Gürcistan’da İHA üreten firma: Bayraktar TB2’yi örnek alıyoruz

Gürcistan’ın geliştirdiği T-31 İHA’nın üretici firması tarafından hazırlanan raporda, Türk yapımı Bayraktar İHA’ların sergilediği performansın temel ölçüt alındığı belirtildi. Firmadan yapılan açıklamada, "Türkiye’nin deneyimini kullanmak niyetindeyiz" ifadeleri kullandı.

Bayraktar TB2

Maliyeti, muadillerine göre özellikleri ve savaş alanlarındaki başarısıyla uluslararası basının gündeminden düşmeyen Türkiye üretimi Bayraktar TB2 İHA’lar, şimdi de Gürcistan’ın radarında.

DÜNYA
Bayraktar TB2 örnek oldu: Ukraynalı yetkiliden “Yakında Bayraktar benzeri İHA’mız olacak” açıklaması

2019 yılından bu yana T-31 Projesi olarak bilinen ve “ülkenin silahlı kuvvetlerine yeni bir boyut katacağı” düşünülen keşif ve saldırı amaçlı insansız hava aracını geliştirmek için çalışan üretici firma Tbilisi Aviation Plant, Bayraktar İHA’yı örnek aldıklarını açıkladı.

DÜNYA
Ukrayna ordusu Bayraktar TB2’lerle Karabağ’da uygulanan savaş stratejisini tatbikatlarında deniyor

Gürcistan’da yayım yapan televizyon kanalı Business Media Georgia tarafından yayınlanan bir raporda, Gürcistan’ın yerel kaynaklarıyla geliştirdiği T-31’in son durumu paylaşıldı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/03/10/23/resized_a054b-4acf10b41612025564_61780x470.jpg

Raporda, özellikle Karabağ’da Bayraktar TB2 S/İHA’nın sergilediği performansın T-31 taarruzi İHA’da ve diğer hava araçlarında temel ölçüt alındığı belirtildi.

HAYAT
Netflix belgeselinin konuğu: Bayraktar TB2

DÜNYA
Avrupa Konseyi üyesi Gressel: Türk SİHA’larının başarısı Avrupa’yı endişelendirmeli

EKONOMİ
Forbes dergisinden Türk SİHA’larına övgü: Zaferin arkasındaki ‘Sihirli Kurşun’