İngiltere'deki gençler Ramazan coşkusunu paylaşıyor

İngiltere'nin farklı bölgelerinde yaşayan Zain, Amana ve Nuha, Ramazan ayı boyunca oruç tutan milyonlarca Müslüman arasında yer alıyor. Zain, Ramazan ile ilgili "Büyük bir şeyin parçası olduğunuzu hissettiriyor." diyerek duygularını ifade ederken, Amana ise Ramazan ayının temel değerlere geri dönmek için yılın çok güzel bir zamanı olduğunu söyledi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
​Galler'in güneyinde yer alan Swanseda okuyan Nuha Ramazan ayında kendini geliştirmeye, düşünmeye odaklandığını söyledi.

Galler'in güneyinde yer alan Swanseda okuyan Nuha Ramazan ayında kendini geliştirmeye, düşünmeye odaklandığını söyledi. 13 yaşındaki Nuha, "Telefonla çok uğraşıyordum ve bunu fark ettim." dedi.

BBC'nin aktardığına göre Zain "Sadece oruç tutmak değil. Ramazan'ın büyük bir kısmı da sadaka vermek ve insan olarak kendini geliştirmektir. Ramazan ayı boyunca ana tema, hayır kurumlarına para bağışlamak ve hayır kurumlarına başka şekillerde katkıda bulunmaktır." dedi.

FOTOĞRAF 6
Savaşın ortasında Ramazan: Ukraynalı Müslümanlar aileleri ile oruç açmayı özlüyor
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı şiddetle devam ederken, ülkede yaşayan Müslümanlar zorlu bir Ramazan geçiriyor. Ukrayna Müslüman Kadınlar Birliği başkanı Niyara Mamutova "Birçok insan için iftar hazırlama, teravih namazı için bir araya gelme ve bir arada olma atmosferini özlüyorum." diyerek duygularını ifade etti. 15 yıllık memleketi Irpin'den ayrılan Olha Fryndak ise ailesi ile oruç açmayı özlediğini söyledi.

22 yaşındaki Amana ise "Temel değerlerinize geri dönmek için yılın çok güzel bir zamanı. Gereksiz alışkanlıklarınızdan nasıl kurtulacağınızı öğreniyorsunuz." dedi.

Amana, Zain ve Nuha aynı duyguları paylaşıyor.

Ukrayna'daki Müslümanlar Ramazan için birbirlerine yardım ediyorlar

  • Amana, "Dünyanın dört bir yanındaki tüm Müslüman toplulukla bağlantı kurmak gerçekten harika, gerçekten ilginç hissettiriyor." dedi.

FOTOĞRAF 12
Emine Erdoğan Ukraynalı misafir çocuklarla iftar yemeğinde bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığımız ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün ortak çabalarıyla, halihazırda 772 Ukraynalı yetim çocuğu ülkemizde misafir ediyoruz." ifadelerini kullandı.
  • "Hepimizin Ramazan'la bağlantılı olduğumuzu ve hepimizin aynı zorluklardan geçtiğimizi bilerek, dininizi kendi yönteminizle öğrenerek, hepimiz inancı farklı şekillerde deneyimliyoruz." diyerek sözlerine devam etti.