Kiev Belediye Başkanı da cephede: Başka bir seçeneğim yok savaşacağım

Rusya'nın işgal saldırılarını sürdürdüğü Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, cepheye katıldı. Savaşmaktan başka bir çaresi kalmadığını söyleyen Kliçko, "Başka bir seçeneğim yok. Bunu yapmak zorundayım, savaşacağım" diye konuştu.

Haber Merkezi Diğer
Kiev Belediye Başkanı Kliçko

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı liderler, Rusya Devlet Başkanı Putin'den Ukrayna ordusuna karşı yardım istemişti. Açıklamadan birkaç saat sonra Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a askeri harekat başlatılmasının emrini vermişti. Putin'in açıklamalarının ardından Rus ordusu, Ukrayna'nın başkenti Kiev de dahil birçok şehrine saldırdı.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, kenti kuşatan Rus güçlerine karşı savunma yapmak üzere cepheye katıldı.

"BAŞKA BİR SEÇENEĞİM YOK"

Aynı zamanda eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu da olan Kliçko, gün içinde yaptığı açıklamada, "Başka bir seçeneğim yok. Bunu yapmak zorundayım, savaşacağım" demişti.

Sosyal medyaya yansıyan fotoğraflarda Kliçko'nun er rütbesi taşıyan bir üniforma giydiği görüldü.

Ukrayna halkı saldırılara karşı molotof kokteyli hazırlıyor
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de siviller, meskun mahal çatışmalarına hazırlanmak için molotof kokteyli hazırlamaya başladı. Ukrayna hükümeti çeşitli sosyal medya hesaplarından halka ülkeyi savunmaları için molotof kokteyli yapımı ve kullanımı bilgilerini paylaşmıştı.

Ukrayna'nın Herson kentinde askeri hareketlilik: Rus tankları böyle görüntülendi
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ediyor. Ukrayna'nın Herson bölgesinde Rus ordusuna ait askeri birliklerin konuşlandığı görüldü. Çevredekiler tarafından görüntülenen bölgede çok sayıda Rus tankı olması dikkat çekti.

Ukrayna ordusu Rus konvoyunu imha etti
Ukrayna'nın Sumi kentinde, Ukrayna ordusu Rus askeri araçlarından oluşan konvoyu imha etti. Çatışma sonrasında bölgeye gelen pek çok kişi, imha edilen araçları görüntüledi.

Kadirov'a bağlı Çeçenler Ukrayna'yla savaşmak için Kiev'e geliyor
Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'a bağlı Çeçenistan askerleri, Ukrayna'yla savaşmak için Kiev'e gidiyor.

Ankara'da sürücü motokuryeye saldırdı
Ankara'da, trafikte yol vermeme nedeniyle tartışan motokurye ile kadın sürücüsünün tekmeli yumruklu kavgası cep telefonu kamerası ile görüntülendi.