Macron haddini aştı: Türkiye'ye karşı harekete geçmesi için AB'ye çağrı yaptı

Türkiye'nin Meis adası çevresinde ilan ettiği Navtex sadece Yunanistan'ı değil aynı zamanda Fransa'yı da rahatsız etti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Anastasiadis ile görüşen Macron, Avrupa Birliği'ne çağrı yaparak, "Türkiye'nin ihlalleri cezasız bırakılamaz" diye konuştu. Macron uzun süredir 'Avrupa ordusu' fikrini hayata geçirebilmek için Türkiye'ye suçluyor ve 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' iddiasında bulunuyordu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Libya'dan sonra Doğu Akdeniz'deki adımlarından da rahatsız oldu.

Avrupa Birliği ülkelerine, Türkiye'ye karşı yaptırım çağrısı yapan Macron, "Avrupa Birliği'nin Doğu Akdeniz'in güvenliğini Türkiye başta olmak üzere diğer aktörlerin eline bırakması ciddi bir hata olur" diye konuştu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Anastasiadis ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Macron, "Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki provokasyonlarına yanıt vermemesinin ciddi bir hata olacağını" savundu.

DÜNYA
ABD ordusuna askeri malzeme taşıyan kargo gemisine eşlik eden Yunan römorkuna Bizans bayrağı çektiler

DÜNYA
Türkiye'nin NAVTEX ilanı Yunan ordusunu alarma geçirdi

MACRON TÜRKİYE KARŞITLIĞI NE PLANLIYOR?

Uzmanlar, Macron'un son birkaç yıldır hayata geçirmeye çalıştığı 'Avrupa ordusu' planı için NATO'yu tartışmalı hale getirdiğini ve bunun için de Türkiye'yi hedef tahtasına koyduğunu düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Yeni Şafak'a değerlendirmelerde bulunan Eski Diplomat Sinan Ülgen, Fransa ile Türkiye arasında devam eden gerilimin perde arkasını anlatmıştı.

DÜNYA
Macron'un Türkiye karşıtı açıklamalarının arkasında 'Avrupa ordusu' planı var

MACRON'UN SİYASİ PLANI VAR

Macron'un bir süredir 'NATO ittifakının beyin ölümünü gerçekleşti' açıklamalarının olduğunu ifade eden Ülgen, şu ifadelere yer vermişti:

DÜNYA
Libya'yı petrol gelirleri üzerinden 3'e bölecekler!