Mariupol düşüyor: Rus ordusunun taaruzu bekleniyor

Rusya, Ukrayna saldırısında bir ayı aşkın süredir abluka altında tuttuğu Azak Denizi kıyısındaki liman kenti Mariupol’ü ele geçirmek üzere. Ukrayna ekonomisi için stratejik öneme sahip kentin yüzde 90’ı, Rus bombardımanı sonucu yerle bir oldu. 4 bin askerin savunmaya çalıştığı kentten çıkmaya çalışan, içinde üst düzey komutanların bulundugu iki Ukrayna helikopteri düşürüldü. Sivillerin tahliyesi ise sürüyor.

Rus ordusunun taarruzu bekleniyor.

Bir aydır Rus ablukası altındaki Ukrayna’nın Azak Denizi kıyısındaki stratejik liman kenti Mariupol’ün birkaç günde Rusya’nın eline düşebilir. İngiliz Times gazetesine konuşan Amerikalı yetkililer, kuşatma altındaki Mariupol’un sadece birkaç gün dayanabileceğini ve Rus ordusunun son bir taarruz ile şehri ele geçireceğini iddia etti. Şehirde 4 binden az Ukrayna askeri kaldığı bildirildi. Mariupol’ün yüzde 90’ının ağır Rus bombardımanı sonucu yerle bir olduğu, elektrik, su ve gıdaya ulaşamayan şehirdeki 100 bin sivilin acil yardım beklediği ve tahliyeye ihtiyaç duyduğu biliniyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/01/10/45/resized_c1c49-210ec77asc3bcrmariupoldc3bcc59fmekc3bczere.jpg

Rusya’nın, helikopterlerin şehre inişine izin verdiği ve helikopterleri anbean İHA ile izlediği ortaya çıktı. Rus güçleri, helikopterler önemli isimlerle birlikte şehirden gizlice ayrılmaya çalışırken harekete geçti ve iki helikopteri de düşürdü. Mariupol kuşatması 2 Mart’tan beri devam ediyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/01/10/45/resized_b99d1-32ba7f82sc3bcrmariupoltahliye.jpg

TAHLİYELER DEVAM EDİYOR

DÜNYA
Rus saldırısı altındaki Mariupol'den acı haber: Şehrin yüzde 90’ı yok oldu

DÜNYA
Mariupol'deki büyük yıkım uydudan böyle görüntülendi