NASA astronotları ‘uzay yürüyüşüne’ başladı

NASA astronotları Kayla Barron ve Raja Chari, güneş enerjisini ISS’te elektrik gücüne çeviren cihazlar için gerekli olan değişiklik kitlerini birleştirmek ve kurmak için uzay yürüyüşüne başladı.

Haber Merkezi DHA
NASA astronotları ‘uzay yürüyüşüne’ başladı.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bulunan astronotlar Kayla Barron ve Raja Chari, bugünkü uzay yürüyüşünde, güneş enerjisi dizilerinin güncellenmesi için gerekli ‘değişiklik kitlerinin’ kurulumunu ve birleştirilmesini yapacak.

5 SAAT KALACAKLAR

İki astronot toplamda uzayda 6.5 saat kalacak.
ISS’teki güneş enerjisi dizileri, her gün yürütülen sayısız araştırma ve bilim araştırmasının yanı sıra yörüngedeki platformun devam eden operasyonlarına elektrik gücü sağlamak için güneş ışığını soğuruyor.

FOTOĞRAF 8
Kiev'i savunan komutanlar şehirdeki son durumu anlattı
Ukrayna'nın başkenti Kiev'in savunmasından sorumlu iki general Rus topçusunu şehirden uzak tutmak için büyük çaba harcadıklarını belirtti. Komutanlar, Kiev'in arazi yapısının kendilerine avantaj sağladığını söylüyor.

FOTOĞRAF 25
Rus askerlerini gözünden tanıyacak: Ukrayna'dan savaşın seyrini değiştirecek teknolojik hamle
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal saldırıları 20'nci gününe girdi. Rusya saldırılarını aralıksız devam ettirirken, Ukrayna da direnişini sürdürüyor. Ukrayna, Rusya'ya karşı yeni bir savunma planını devreye soktu. İşte savaşın seyrinde çok önemli role sahip olması beklenen teknolojik hamle...

FOTOĞRAF 11
Gökyüzü bir anda turuncuya döndü: Görenler dehşetle telefona sarıldı
İspanya'nın güneydoğusundaki Murcia bölgesinde gökyüzünün rengi bir anda turuncuya döndü. Gökyüzünü o halde gören bölge sakinleri o anları görüntülemek için telefonlarına sarıldı. Korkutan görüntünün nedeni kısa süre sonra belli oldu. Ayrıntılar haberimizde...