Rus füzeleri sivilleri vurdu: 22 ölü 100 yaralı

Rusya, Ukrayna’daki sivil yerleşimleri vurmaya devam ediyor. Ülkenin batısındaki Vinnytsia şehri son hedef oldu. Dün Vinnytsia şehir merkezine Karadeniz’deki bir Rus denizaltısından 3 Kalibr seyir füzesi atıldı. Kalabalık bir iş merkezinin de vurulduğu saldırıda 3’ü çocuk en az 22 sivil can verdi. Saldırıda 100’den fazla kişi de yaralandı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Rusya, Ukrayna’da sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor.

Rus ordusunun Ukrayna’nın Vinnytsia kentindeki bir iş merkezine gerçekleştirdiği füzeli saldırıda 3’ü çocuk olmak üzere 22 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi yaralandı. Rusya, Ukrayna’da sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor.

Rus ordusu bu kez Vinnytsia kentindeki bir iş merkezini 3 füzeyle vurdu. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Tymoshenko, saldırının, Rus ordusuna ait Karadeniz’deki bir denizaltıdan fırlatılan 3 Kalibr seyir füzesi ile gerçekleştirildiğini duyurdu. Saldırı sonucu kent merkezinde 55 binanın hasar gördüğü bildirildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda saldırıya tepki göstererek, “Bu açıkça terör eylemi değil de nedir?” ifadesini kullandı.

FOTOĞRAF 16
Rus ordusu sivilleri hedef aldı: Yüzlerce kişinin saklandığı tiyatro salonu bombalandı
Ukrayna'nın Mariupol şehrinden kötü haber geldi. Ajansların "acil" koduyla geçtiği bilgilere göre Rusya ordusuna ait savaş uçakları, yüzlerce sivilin saklandığı tiyatro binasını bombaladı. Saldırı sonrası sivillerin sığınak olarak kullandığı tiyatro binası enkaz döndü. Korkunç saldırıda ölü sayısına ilişkin henüz açıklama yapıldı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Mariupol'daki tiyatroya yaptığı saldırıyı korkunç bir savaş suçu olarak nitelendirdi.

FOTOĞRAF 17
Dünyayı ayağa kaldıran görüntüler: Rus askerleri sivilleri arkadan vurup işyerlerini yağmaladı
Ukrayna-Rusya savaşı tüm şiddetiyle sürerken bölgeden gelen son görüntüler Rus askerlerinin sivil katliamı yaptığını bir kez daha gözler önüne serdi. Dünyayı ayağa kaldıran görüntülerde bir grup Rus askerinin iki savunmasız Ukraynalı sivili vurarak öldürüp işyerlerini yağmaladığı görüldü.