Suriye'de yakalanan PKK'lı terörist sivilleri hedef aldıklarını itiraf etti

Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde Türk güvenlik güçlerince yakalanan H.H, terör örgütü YPG/PKK'nın bölgedeki sivillere karşı bombalı saldırılarını nasıl düzenlediklerini anlattı. Terörist ifadesinde, "Barış Pınarı Harekatı başlayınca YPG/PKK örgüt mensupları Rakka'ya kaçtı. Ben Tel Abyad'ı terk etmedim ve evimde ikamet etmeye devam ettim. Bu tarihten sonra sınır faaliyetine devam edemedik. Motosikletin selesi altına bomba konulduğunu söylediler. Motosikleti Ayn Arus'ta patlatmam halinde 300 dolar para vereceklerini söylediler. Ben de kabul ettim ve 300 doları aldım" diye konuştu.

ARŞİV

Türk güvenlik güçleri, Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde YPG/PKK ile bağlantılı olan kişilerin tespit edilerek yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

İfadesine göre örgütün istihbarat grubunda yer aldığını belirten H.H, terör örgütünün uyuşturucu, tarihi eserler ile bazı kişileri para karşılığında yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçirdiğini anlattı.

Bazı teröristlerin de yasa dışı geçişlerine yardım ettiklerini ifade eden H.H, 3 teröristin çantalarındaki yüklü patlayıcı maddelerle Türkiye'ye geçiş yaptığını, geçişten kısa bir süre sonra patlayıcıların güvenlik güçlerince saklandığı yerde ele geçirildiğini ifade etti.

GÜNDEM
İçişleri Bakanlığı: Terörist grubun Karadeniz Bölgesi'ne sızma girişimi engellendi

GÜNDEM
PKK'da çözülmeler devam ediyor: Teslim olup ailesiyle buluşturulan terörist örgüte katıldığı için çok pişman

BARIŞ PINARI İLE ÖRGÜTE DARBE VURULDU

Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak da konuşan H.H, "Barış Pınarı Harekatı başlayınca YPG/PKK örgüt mensupları Rakka'ya kaçtı. Ben Tel Abyad'ı terk etmedim ve evimde ikamet etmeye devam ettim. Bu tarihten sonra sınır faaliyetine devam edemedik." şeklinde ifade verdi.

H.H. Rakka'ya kaçan teröristlerle geçmiş dönemde yaptığı kaçakçılık işlerinden biriken parasını almak için buluştuğunu anlatarak, ifadesinde şunlara yer verdi:

BOMBALI ARAÇ SALDIRISINI ANLATTI

H.H, Tel Abyad ilçe merkezinde 13 kişinin öldüğü 25 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin de bilgiler vererek, patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini söyledi.

Söz konusu terör saldırısının Rakka'ya giden YPG/PKK'lı teröristler tarafından yaptırıldığını aktaran H.H, ifadesinde şu bilgileri verdi:

PKK'NIN İRTİBATTA OLDUĞU 8 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu arada, H.H. işlemlerinin ardından Tel Abyad'da tutuklandı.

Türk güvenlik güçleri tarafından H.H'nin gözaltına alınmasının ardından çalışmalarını genişleten Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de terör örgütünün Türkiye'de bağlantılı olduğu 8 kişiyi tespit etti.

GÜNDEM
Teslim olan PKK'lı kadın terörist ailesiyle buluşturuldu