Twitter'dan eski güvenlik şefine 7 milyon dolar sus payı

Twitter, ABD’li milyarder Elon Musk ile vardığı anlaşmayı zora sokabilecek bilgilere sahip eski güvenlik şefi Pieter Zatko’ya sus payı olarak 7 milyon dolar ödeyecek.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Pieter Zatko

Twitter’ın, Amerikalı dolar milyarderi Musk anlaşmasını zora sokabilecek isimlerden Pieter Zatko’yla anlaştığı ortaya çıktı. Şirket ocak ayında işten çıkartılan Zatko’ya kayıpları nedeniyle 7 milyon dolar ödeyecek. Platformun eski güvenlik şefi Zatko, Musk’ın davasında tanık olarak dinlenmesi gündemdeydi.

Pieter Zatko, denetleyici kurumlara Twitter’daki ‘sahte hesap’ varlığıyla ilgili şikayet mektubu göndermişti. Milyarder girişimci Elon Musk da sahte hesapların fazlalığı gerekçesiyle Twitter’ı almaktan vazgeçmiş, taraflar mahkemelik olmuştu.

FOTOĞRAF 10
Elon Musk'tan mektup var: 44 milyar dolarlık anlaşmanın feshi için adım atıldı
Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter'ı satın almaya yönelik 44 milyar dolarlık anlaşmanın feshi için yeni bir mektup gönderdi.

FOTOĞRAF 11
Elon Musk'ın başı derde girecek mi Twitter'daki sahte hesap sayısını yanlış hesapladı
Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Twitter'ı önce 44 milyar dolara satın alacağını açıklayıp ardından bundan vazgeçince sosyal medya devi ile arasında bir hukuk mücadelesi başlattı. Ancak, platformdan vazgeçmesinin nedenini kullanıcılarının üçte birinin sahte hesaplardan oluşması olarak açıklayan Musk'ın başı derde girebilir.