Ukrayna Türkiye'den satın aldığı İHA'larına kavuştu: İkinci parti teslimatı gerçekleşti

Baykar, Ukrayna'ya Bayraktar TB2 İHA'ların ikinci parti teslimatını gerçekleştirdi. Ocak ayında imzalanan sözleşme kapsamında Ukrayna Hava Kuvvetlerine, toplam 6 İHA ve 3 yer kontrol istasyonu teslim edildi.

Haber Merkezi AA
İkinci parti teslimatı gerçekleştirildi.

Baykar, Ukrayna'ya ikinci parti Bayraktar TB2 insansız hava aracı (İHA) teslimatı gerçekleştirdi.

  • Ukrayna Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ocak ayında Baykar ile 6 Bayraktar TB2 İHA, 3 yer kontrol istasyonu sistem ve ekipmanlarını kapsayan sözleşme imzalandı. Çeşitli test ve eğitimlerin ardından mart ayında sahada atış testleri ile ilk teslimatlar gerçekleştirildi.

2019’adamgavuracak

İkinci parti teslimatlar kapsamında ise 3 hava aracının yanı sıra simülatör, faydalı yük ve kamera sistemleri, yer veri terminalleri, Ukrayna Hava Kuvvetlerine teslim edildi.

MİT'ten yeni hamle: Bayraktar TB2 envantere girdi

Katar'a da ihraç edilmişti

Starokostiantyniv Hava Üssü'nde gerçekleştirilen kabul testlerinde hava araçları ve bileşenlerinin performansları değerlendirildi.

  • Teslimatı gerçekleştirilen araçlar, Türkiye'deki eğitimlerini başarıyla tamamlayan askeri personel tarafından kullanılacak.

Ukrayna gibi havacılıkta kritik teknolojilere sahip bir ülkenin ihtiyacını 1 yıldan kısa sürede karşılayan Baykar, Bayraktar TB2'yi daha önce de Katar'a ihraç etmeyi başarmıştı.

Selçuk Bayraktar: Paraşüt çıkmayınca ‘bu iş bitti’ dedim