Ukrayna'da genel seferberlik kararı: 18-60 yaş arasına ülkeden çıkış yasaklandı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, genel seferberlik ilan etti. Lviv Gümrük Başkanı Daniil Menshikov, 18-60 yaş arası erkeklerin Ukrayna'dan ayrılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Haber Merkezi Diğer
Arşiv

Rusya’nın Ukrayna saldırılarının ardından ülkedeki siviller ülkeyi ve kalabalık kentleri terk etmeye başladı. Gelişmeler sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, genel seferberlik ilan etti.

"18-60 YAŞ ARASI ÜLKEDEN ÇIKAMAYACAK"

Ülkenin batısında Polonya sınırında yer alan Lviv kentinin Gümrük Başkanı Daniil Menshikov yaptığı açıklamada, ülkede ilan edilen sıkıyönetim kurallarını hatırlatarak, "Sıkıyönetim nedeniyle 18-60 yaş arası erkeklerin ülkemiz dışına çıkmasına izin verilmeyecektir. Lütfen panik yapmayın ve izinsiz sınırları geçmeyin" dedi.

Putin'in emri sonrası Donbas'a askeri harekat başladı: Dakika dakika bölgedeki son gelişmeler

HALKA SİLAH DAĞITILDI

Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrasında eli silah tutan tüm Ukrayna vatandaşlarına silah dağıtılacağını duyurmuştu.

Rus ordusu Sumi Oblastı bölgesini bombaladı
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonları sürüyor. Rus ordusunun yoğun ateş altında aldığı Sumi Oblastı'da kaydedilen görüntüler yaşanan çatışmaların şiddetini gözler önüne serdi. Birçok bölgeden patlama sesleri gelirken, alevler çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Ukraynalı kadın Rus askerinin karşısına dikildi: Silahları ve bombaları bırakın
Ukrayna'nın güneyinde bulunan ve bir kısmı Rus kontrolüne geçtiği ifade edilen Kherson kentinde bir kadın, Rus askerine isyan ederek, 'Silahları ve bombaları bırakın' diyerek tepki gösterdi.

Rusya'nın bombalı saldırısında yaralanan öğretmen: Böyle bir şeyin ülkemizde gerçekleşebileceğini hiç düşünmezdim
Rusya'nın sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarında yaralanan öğretmen Olena Kurilo yaşadıklarını anlattı. Yıkılan evinin önünde yüzündeki sargı bezleri ile kamera karşına geçen Kurilo, 'Savaşlar hakkında şiirler yazdık, tarih olarak okuduk ama böyle bir şeyin ülkemizde gerçekleşebileceğini hiç düşünmezdim.' şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Biden'dan misilleme: Rusya'nın ABD'deki tüm varlıkları dondurulacak
ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Rusya'ya uygulanacak olan yeni yaptırımları açıklayan Biden, 'Putin yönetimi saldırı ve savaşı seçti. Şimdi ise sonuçlarıyla yüzleşecek. Rusya'ya yönelik güçlü yaptırımlar uygulayacağız. Dört bankaya daha yaptırım uygulayarak bazı varlık blokajı ortaya koyduk. Rus bankalarının 1 trilyonluk varlıklarına yaptırım uygulandı. Rusya'nın ABD'deki tüm varlıkları dondurulacak.' açıklamasında bulundu.