Ülke onu konuşuyor: Tam kapanmaya telefon kulübesinde girdi

Koronavirüse karşı sıkı tedbirlerin alındığı Şangay'dan ilginç haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak evsiz bir kadının telefon kulübesinde bir ay boyunca "tam kapanmaya" girdiği öğrenildi.

Haber Merkezi Diğer
Tam kapanmaya telefon kulübesinde girdi.

Çin’in Şanghay kentinde geçen ayın başlarında yeni bir Kovid-19 salgını dalgasını kontrol altına almak için şehrin 26 milyon sakininin büyük bir kısmı için karantina ilan edilirken, göçmen işçi olan evsiz bir kadının bu süreci köpeğiyle birlikte bir telefon kulübesinde geçirdiği ortaya çıktı.

KİRASINI ÖDEYEMEMİŞ

Telefon kulübesinin olduğu caddenin karşısındaki apartman dairesinde yaşayan bir vatandaşın kadını fark ederek fotoğrafını sosyal medyada paylaşmasının ardından olay ortaya çıkarken, kadının hayatıyla ilgili ayrıntılar, şehrin kaotik pandemi koşullarıyla birleşen ekonomik eşitsizliğin altını çizdi.

Kimliği gizlenen ve pandemi nedeniyle işsiz kaldığı öğrenilen 50’li yaşlardaki kadının kirasını karşılayamadığı için telefon kulübesinde kendine bir yaşam alanı açtığı öğrenildi. “China Youth Daily” ile röportaj yapan kadın, Ocak ayında telefon kulübesinden yaşamaya başladığını söyledi. Geçen hafta polis memurlarının bir gece yarısı kadını telefon kulübesinden çıkardığı belirtilirken, kadının yetkililerin konaklama teklifini reddettiği bildirildi.

FOTOĞRAF 8
Yangından eser kalmadı: Küle dönen ormanlar yeşile büründü
Antalya'da 14 yıl önce çıkan orman yangınında küle dönen ormanlık alanlar, yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile adeta yeniden yeşile büründü. Drone ile çekilen görüntülerde yangından eser kalmadığı görüldü.

FOTOĞRAF 13
Kafa kafaya çarpışan otomobillerden biri dükkana daldı: Üç yaralı var
Çekmeköy'de cadde üzerinde iki otomobil kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonrası otomobillerden birisi yol kenarında bulunan beton mantarları kırdıktan sonra iş yerine girdi. Kazada 1'i kadın 3 kişi yaralandı. 3 kişinin yaralandığı kaza anı çevrede bulunan güvenlik kameralarına yansıdı.

FOTOĞRAF 12
ABD ile Rusya arasında gerilimi artıracak iddia: Moskova'nın batırılmasına yardımcı oldular
Moskova kruvazörünün Ukrayna tarafından nasıl vurulduğu merak konusu iken ortaya yeni bir iddia atıldı. ABD tarafından paylaşılan istihbaratın Ukrayna'nın Rus kruvazörü Moskova'yı batırmasına yardımcı olduğu öne sürüldü.

FOTOĞRAF 11
ABD talep etti Fiji polisi harekete geçti: Rus oligarkın 300 milyon dolarlık yatına el konuldu
Rus ordusunun Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi sonrası Rus milyarderlere yönelik mal varlıklarına el koyma girişimleri hızla devam ediyor. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rus oligark Süleyman Kerimov'a ait 300 milyon dolarlık yata talepleri üzerine Fiji'de el konulduğunu bildirdi.