Airbus'dan anlaşmasız Brexit açıklaması: Felaket olur

Airbus Başkan Yardımcısı Katherine Bennet, anlaşmasız bir Brexit’in Airbus için bir felaket olacağını söyledi ve “İdare edilmiş ‘anlaşmasız Brexit’ diye bir şey yok, ve bu durum bizim için bir felaket olacak” uyarısı yaptı.

Haber Merkezi DHA
Airbus'dan anlaşmasız Brexit'e ilişkin dikkat çekici açıklama.

Airbus Başkan Yardımcısı Katherine Bennet, anlaşmasız bir Brexit’in Airbus için bir felaket olacağını söyledi.

Bennet, BBC’ye yaptığı açıklamada, Brexit’in anlaşmasız olması durumunda çok zor kararlar almak zorunda kalacaklarını belirterek, şirketin Brexit hazırlıkları kapsamında milyonlarca euro harcadıklarını ve yurtdışında üretim yerine Birleşik Krallık’ta bulunan Airbus fabrikalarında yedek parça stoklarını artırdıklarını söyledi.

Bennet ayrıca, firmanın 9 bin uçaklık bir sipariş listesi olduğunu ve binlerce Birleşik Krallık vatandaşının çalışmaya devam etmek zorunda olduğunu söyledi ve “Önümüzdeki birkaç yıl içinde yatırımlarla ilgili önemli karar almak zorunda kalacağız” dedi.

Hazine 2,56 milyar lira borçlandı

Bakan Pakdemirli: Mart ayında ödemelerimiz olacak

Jeotermal serada domates üretiyorlar

FOTOĞRAF 11
Online tanzim satışı başladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, tanzim satışın online olarak da yapılacağını duyurdu. Turhan, "Sebze ve meyve fiyatlarının ciddi yükselişi ile birlikte enflasyonla topyekûn mücadele kapsamında vatandaşlarımıza ekonomik fayda sağlamak amacıyla uygulama koyulan tanzim satışlarını yakın zamanda Türkiye'nin Milli Pazaryeri Platformu www.epttavm.com 'da başlatıyoruz" dedi.

FOTOĞRAF 8
Emekli astsubay devlet desteğiyle çiftlik kurdu
TSK'den, astsubay olarak 21 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan Özer Varol, TKDK'den aldığı destekle 50 bin tavuk kapasiteli çiftlik kurdu. Çiftliğinde işlerini yola koyan Varol, 3 yıllık araştırmanın sonucunda yine destek alarak çiftliğinin çatısına kurdurduğu güneş enerji santralinden enerji elde ediyor. Özer Varol, "Emekli olup bir kenara oturmaktansa gerçekten ömür boyu gururla sergileyeceğim gıda ve enerji alanında yatırım yaptım" dedi. dedi.