Benzine zam geliyor

Petrol fiyatlarındaki yükseliş sonrası akaryakıt ürünleri üzerinde oluşan fiyat artışı beklentisi benzinde gerçekleşti. Benzinin litre fiyatına pazartesiyi salıya bağlayan gece 14-16 kuruş zam yapılması bekleniyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Piyasa uzmanları yapılan artışın hafta başında pompa fiyatlarına yansıyabileceğini belirtiyor.

Türkiye’de, akaryakıt fiyatı hesaplanırken, üç temel veriye bakılıyor. Brent petrol ve uluslararası piyasalarda ürün fiyatı (motorin ve benzinin) ve dolar kuru. Bunlardaki artış, pompaya zam olarak yansıyor. Tersi durumda fiyatlar düşüyor. Son dönemde brent petrol ve uluslararası piyasalarda benzin fiyatı yükseliyor. Bu gelişmeler de benzin de zam baskısı oluşturuyor.

Benzine bu gece yarısından itibaren zam yapılması bekleniyor. 14-16 kuruş arasında zam ihtimali gündeme geldi.

Piyasa uzmanları yapılan artışın hafta başında pompa fiyatlarına yansıyabileceğini belirtiyor.

Dolar faiz kararı öncesi sakin

FOTOĞRAF 7
Kuyumcular isyan ediyor: Biz bile ayırt edemiyoruz
İstanbul'daki kuyumcular sahte altın ve para nedeniyle sorun yaşamaya başladı. Kuyumcular sahte altını ayırt edemediklerini söyledi.

FOTOĞRAF 22
'Keme'nin kilosu 100 TL! Kebabı ise daha pahalı
Şanlıurfa'da, ilkbahar yağışlarıyla ortaya çıkan keme mantarının etle buluştuğu "keme kebabı", sadece mart ve nisan aylarında tüketilebiliyor. Bu yıl yağışların fazla olması nedeniyle piyasaya erken çıkan ve bu sayede fiyatı da geçen yıla oranla düşük olan kemenin kilogramı 100 liradan alıcı buluyor. Söz konusu kebabı, uzun süre sonra menülerde görmeye başlayan vatandaşlar da fiyatına bakmaksızın tadabilmek için ilgili mekanlara akın ediyor.