DASK'tan yeni uygulama: Tazminatlar 72 saatte ödeniyor

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerde hafif hasar gören konutların ödemelerini 72 saat içinde yapmayı amaçlayan uygulama başlattı.

DASK

DASK'tan yapılan açıklamada, yeni uygulama sayesinde, e-Devlet üzerinden kolayca alınabilen belgeleri kurumun internet sitesi ya da e-Devlet üzerinden yükleyen sigortalıların sadece 72 saatte tazminat ödemelerine kavuşabileceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğal Afet Sigortaları Kurumu Teknik İşleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, yaşanan depremler sonrası ilk günden beri hızla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Türk Reasürans olarak, DASK'ın teknik işleticiliğini devraldıkları günden beri kurumu daha ileriye taşıyacak çalışmalar yürüttüklerini ve yürütmeye devam edeceklerini belirtti.

"Hafif hasarlı konutların tazminat ödemesini 72 saatte gerçekleştiriyoruz"

Selva Eren, geçen hafta ağır ve orta hasarlı konutlar için "avans ödemesi" başlattıklarını anımsatarak, bugün itibarıyla da hafif hasarlı yapılar için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Eren, ifadelerini kullandı.

"Deprem sonrası günlük poliçe üretimi yüzde 55 arttı"

Yaşanan her acı tecrübe sonrası sigortalılık oranlarında artış yaşandığına dikkati çeken Eren, tüm vatandaşların Zorunlu Deprem Sigortası güvencesine sahip olması gerektiğini vurguladı.

ÖZGÜN
DASK ödemeleri başladı!

EKONOMİ
DASK başvurusu böyle olacak

ÖZGÜN
DASK nedir, neleri kapsar? DASK fiyatları ne kadar?

ÖZGÜN
DASK Nedir, Neleri Kapsar? DASK Fiyatları Ne Kadardır?

EKONOMİ
DASK başvuruları yüzde 112 yükseldi