Emekliler banka promosyonu karmaşasından rahatsız

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere ödenen banka promosyonunun tam bir karmaşaya dönüştüğünü belirterek, bankaların emeklilere çok düşük rakamlar teklif ettiğini, promosyonun konuşulduğu masada emeklileri temsilen kendilerinin de yer almaları gerektiğini belirtti.

Arşiv

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı açıklamada, emeklilere, aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi talebini ilk kez TÜED'in gündeme getirdiğini söyledi.

Emeklilerin de çalışanlar gibi banka promosyonu hakkından yararlanmaları için yaklaşık 10 yıl boyunca yasal mücadele verdiklerini vurgulayan Ergün, bunun 2015’te başarıyla sonuçlandığını kaydetti.

"Kamu bankalarının promosyon miktarı yetersiz"

Bugüne kadar emeklilerin TÜED'in mücadelesi ve girişimleri sayesinde çeşitli bankalardan farklı miktarlarda promosyon aldığını belirten Ergün, şöyle konuştu:

"Emeklileri mecbur bırakan zorunluluklar kaldırılmalı"

Ergün, aylıklarını başka bankalara taşımak isteyen emeklilerin daha yüksek promosyon alabilme girişimlerinin bankalara olan kredi veya kredi kartı borçları sebebiyle engellendiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

EKONOMİ
Yetkili isimden emeklileri sevindirecek açıklama: Promosyon 20 bin liraya çıkabilir