Otomotivde çip krizi: Bir marka daha üretimini iki hafta durduracak

Koronavirüs salgını sonrası otomotiv sektörünü vuran çip krizi bir markanın daha üretimini durduracak. Japon otomobil üreticisi Mazda Motor, yarı iletken çip tedarik sıkıntısı sebebiyle iki fabrikasında üretimi durduracak.

Haber Merkezi AA
Foto/arşiv

Hiroşima merkezli üretici, elektronik ve otomobil üretim piyasalarını etkisi altına alan yarı iletken çip tedarik problemi nedeniyle üretimi durdurma kararı aldı.

Buna göre, Japon firma bu ay ülkenin batısındaki 2 fabrikasında 10 gün üretime ara verecek.

Mazda, bu ayki durdurma sonrası, Mart 2022'de sona erecek mevcut mali yıl küresel üretimini 100 bin düşüreceğini açıkladı.

Kamu yayıncısı NHK'nın haberine göre Japon firma temmuz ve ağustosta da fabrikalarını kısa süreli durdurmuştu.

FOTOĞRAF 27
Otomotivde çip krizi: Bir marka daha üretimi durduruyor
Otomotiv dünyasını etkisi altına alan çip tedarik sorunu bir şirketin daha üretime ara vermesine neden oldu. 2020 sadece pandemiyle değil aynı zamanda tüm dünyayı etkileyen çip kriziyle de anılmıştı. 2021'de üreticiler çip krizinin sona ereceğini düşünüyordu ancak delta varyantı bu durumu değiştirdi. Birçok otomotiv markası tek tek üretime ara veriyor. Son olarak Ford, Toyota ve Tesla gibi büyük firmaların ardından General Motors da eylül ayında Kuzey Amerika tesislerinin çoğunda üretimi durduracağını açıkladı. İşte çip krizi nedeniyle üretimlerini durduran markalar..

Sıfır otomobilde çip krizi!