Kurdaki düşüş otomobil fiyatlarına da yansıyacak: Neredeyse bütün markalar indirim için güncellemeye gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ekonomi destek paketleri döviz kurlarında sert düşüşe neden oldu. Kurdaki değişim sonrası birçok otomobil markası da fiyatlarında indirim için güncellemeye gittiğini duyurdu.

Haber Merkezi Diğer
Arşiv

Sert yükselen dolar kuru nedeniyle, otomobil üreticileri kasım ve aralık aylarında sıfır araç modellerine zam üstüne zam yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla dolarda başlayan sert düşüş sonrası otomobil markaları da harekete geçti.

'FİYATLAR GÜNCELLENMEKTEDİR'

Sabah saatlerinden itibaren fiyat güncellemesi yapma kararı alan Renault ve Dacia, internet sitelerini kapatarak fiyatları güncelleyeceğini duyurdu.


TEK TEK DUYURDULAR

Hemen ardından ise BMW, Land Rover, Mini Cooper, Hyundai, Opel ve Citroen de güncelleme yapacağını duyuran markalar arasında yer aldı.


YÜZDE 10-11 İNDİRİM GELİYOR

Citroen, Opel ve Peugeot, bugün itibarıyla tüm modellerinde fiyatları ortalama yüzde 10-11 arasında indirdiğini açıkladı.

Diğer markalarda da benzer indirimler yapılması bekleniyor.

FOTOĞRAF 40
2021 yılında satılan en ucuz sıfır otomobiller: Fiyatlar dövizin düşmesiyle yeniden güncelleniyor
2021 yılında sıfır otomobil sahibi olmak isteyenlerin en çok aradıkları konu güncel fiyatlar. Listede 500 bin TL'ye kadar olan modeller yer alıyor. Markaların liste fiyatlarında son güncellemelerle birlikte 300 bin TL'nin altında satılan sadece 1 model kaldı. Aralık ayında bazı modellerde 100 bin TL'leri geçen artışlar yaşandı. Bugün döviz kurlarındaki düşüşle birlikte birçok marka listelerindeki fiyatlarını güncellemeye aldı. Peki Türkiye'de satılan en uygun fiyatlı 2021 model otomobiller neler?

FOTOĞRAF 21
2022 yılı MTV oranı belli oldu: Hangi araç sahibi ne kadar ödeyecek?
Ocak ayından itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) uygulanacak artış oranı Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkisini kullanarak 36,2 olan yeniden değerleme oranında yüzde 11,2'lik indirime giderek yüzde 25'e indirdi. Bu düzenlemeyle birlikte en düşük MTV tutarı 109 liradan 136,25 liraya, en yüksek MTV tutarı ise 50 bin 107 liradan 62 bin 634 liraya çıkmış oldu. Peki 2022 yılında hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek? MTV ödemesi nasıl yapılır? MTV taksit ödeme tarihleri ne zaman?