21 Şubat 2019 Perşembe gün sonu haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan riskli bina uyarısı: Kiranızı biz vereceğiz. Maliye Bakanı Albayrak, mükelleflerin KDV iadelerini 10 günde tamamlayacak yeni düzenlemenin müjdesini verdi. Çiftçilere mazot ve gübre ödemeleri yarın başlıyor. Afrin'de PKK hücreleri bombalı araç saldırısı düzenledi, bir çocuk öldü, 20 sivil yaralandı. 21 Şubat 2019 Perşembe gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Haber Merkezi Yeni Şafak
21 Şubat 2019 Perşembe gün sonu haberleri
  • Çiftçilere mazot ve gübre ödemeleri yarın başlıyor
  • Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2018 yılı mazot ve gübre destekleme ödemelerine yarından itibaren başlanacağını ve çiftçilere toplamda 2,9 milyar liralık ödeme yapılacağını açıkladı.

Çiftçilere mazot ve gübre ödemeleri yarın başlıyor

  • Erdoğan: Riskli yapılardan çıkın, kiranızı biz vereceğiz
  • Manisa'da düzenlenen mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli yapıların tahliyesine ilişkin "Bu kaçak yapılardan çıkın, kiranızı biz vereceğiz, biz de oralarda TOKİ olarak süratle sağlam, güvenilir binalar yapalım. Ben dikey mimariye karşıyım. Yatay mimariyle zemin + 4, bilemediniz zemin + 5 kat binalarla işi sağlam yapalım. Bu konuda halkımdan destek bekliyorum, yardım bekliyorum." dedi.

Erdoğan: Riskli yapılardan çıkın, kiranızı biz vereceğiz

  • Soyer'in Erbakan iddianamesi: Darbeyi kutsadı Milli Görüş’ü yargıladı
  • 12 Eylül'ün sıkıyönetim mahkemelerinde yargılanan merhum Necmettin Erbakan hakkındaki iddianamede dönemin savcısı Nurettin Soyer'in imzasını taşıyor. 4 yıl hapse mahkum edilen Erbakan ile 33 MSP'li hakkındaki iddianameye göre Soyer, Sultan 2. Abdülhamit Han'ın portresini bile delil saymış. Soyer, iddianamede ayrıca 12 Eylül darbesinden 'büyük harekat', 'kutsal görev' olarak bahsetmiş.

Soyer'in Erbakan iddianamesi: Darbeyi kutsadı Milli Görüş’ü yargıladı

  • Vatikan'da 'taciz' zirvesi: Papa 190 piskoposu çağırdı
  • Dünya genelinden 190 piskopos ve prelates, kiliselerde rahiplerin çocuklara, rahibelere ve yetişkinlere cinsel tacizde bulunmasına bir çözüm bulmak üzere bugün Papa Fransis’in çağrısı üzerine Vatikan’da toplandı. Papa, burada yaptığı açıklamada, "Kilise mensuplarının, 'çocukları cinsel istismarı' belasıyla başa çıkmalıyız" dedi.

Vatikan'da 'taciz' zirvesi: Papa 190 piskoposu çağırdı

  • KDV'de iade müjdesi: 10 günde tamamlanacak
  • Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mükelleflerin KDV iadelerini 10 günde tamamlayacak yeni düzenlemenin müjdesini verdi. Bakan Albayrak iade sürecinde mükelleflerde aranan şartlara ilişkin de sosyal medya hesabı üzerinden bir grafik paylaştı.

KDV'de iade müjdesi: 10 günde tamamlanacak

  • VakıfBank kredi faiz oranlarını indirdi
  • Vakıfbank, konut, taşıt ve bireysel ihtiyaç kredi faiz oranlarında indirime gittiğini duyurdu. VakıfBank, kısa bir süre önce de KOBİ'lere sunduğu özel kredi paketleriyle faiz oranlarında indirime gitmişti.

VakıfBank kredi faiz oranlarını indirdi

  • Çevre ve Şehircilik Bakanı: 85 konut hasar gördü
  • Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün akşam meydana gelen depremle ilgili yaptığı açıklamada "İlk yaptığımız hasar tespit çalışmaları neticesinde Ayvacık'da toplamda 12 köyümüzde 85 konut, 5 ahır, 1 okul ve 2 camimiz hasar gördü." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı: 85 konut hasar gördü

  • Darbecilerin sıkıyönetim komutanı da üç maymunu oynadı
  • FETÖ'nün sözde 'yurtta sulh konseyi'nce Denizli'de sıkıyönetim komutanı ilan edilen eski tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, FETÖ'nün darbe girişiminin başarılı olması için Ankara'ya göndermeyi planladığı askeri birliklerin Çardak Havalimanı'na intikaline ilişkin verdiği emri mahkemede inkar etti. Özbakır, kışladan çıkan askerlerin Çardak Havalimanı'na intikalinin Ege Ordusu Komutanlığına haber verilmesine engel olduğuna ilişkin tespite rağmen farklı savunmalar yaparak mahkemeyi yanıltmaya çalıştı.

Darbecilerin sıkıyönetim komutanı da üç maymunu oynadı

  • Kıbrıs etrafında iki gemiyle sondaja başlanıyor
  • Akdeniz'de Türkiyesiz hiçbir şey yapılamayacağına dikkat çekerek buna müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs etrafında 2 gemiyle sondaj çalışmaları başlanacağını açıkladı.

Kıbrıs etrafında iki gemiyle sondaja başlanıyor

Aç olduğunu söyleyen gence herkes yardım etmek istedi
YouTube kanalı The Boss tarafından yapılan sosyal deneyde bir genç alışveriş merkezinde yemek yiyen insanlara 'aç' olduğunu hissettirdi. Kameraya çekildiğinden habersiz birçok insan yemek ısmarlamak için ısrarcı oldu.

Kızların kavgası pes dedirtti: Yerlerde sürüklediler!
Aydın Didim'de bir sokakta kız öğrenciler arasındaki kavga pes dedirtti. Ortaokul çağındaki üç kız öğrenci, bir kız öğrenciyi köşeye sıkıştırıp feci şekilde dayak atarken, bir kız ise olayı cep telefonuyla kaydederek, sosyal medyada paylaştı.

Selam vermeyince uyaran yaşlı adamı tokatladı
Düzce'de 95 yaşındaki Mustafa Necati Erdem, selam vermeyen gençleri uyarırken, beklemediği bir tepki ile karşılaştı. Gençlerden biri yaşlı adamı tokatlarken, Mustafa Necati Erdem aldığı darbe ile yere yığıldı.

FOTOĞRAF 7
40 yıl emek verdi: Türk mûsıkî tarihini aydınlattı
Bestekâr ve akademisyen Gönül Paçacı Tunçay'ın Türk makam müziğinin bilinmeyenlerini anlattığı “Neşriyât-ı Mûsıkî: Osmanlı Müziğini Okumak", iki cilt halinde VakıfBank Kültür Yayınları aracılığıyla okurla buluşuyor. Bu kapsamlı eser Tunçay'ın 40 yıllık emeğinin ürünü ve tarihi kayıtlar, yayınlar, güfte mecmuaları, nota defterleri, kuramlar ile musikişinasların yaşamları üzerinden mûsıkî serüvenimizi aydınlatıyor.

FOTOĞRAF 10
Keşfettikleri bitkiye Aziz Sancar'ın adını verdiler
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi, Afyonkarahisar'da bulunan yeni bitki türüne, Nobel ödüllü bilim insanı Prof.Dr. Aziz Sancar'ın adını verdi. Rektör Prof.Dr. Metin Doğan "Türk biliminin geldiği noktayı göstermek açısından bitkiye Sancar'ın adını vermeyi uygun gördük. Bu, ülkemizi en iyi şekilde temsil eden bilim adamına vefa borcu olarak da düşünülebilir" dedi.

FOTOĞRAF 7
6 yıl bekledikten sonra 2 bin TL'ye satılıyor
Bursa'da 35 yıl önce hobi olarak başladığı bağlama tutkusunu mesleğe çeviren 65 yaşındaki Sadık Sağlam, 35 yıldır enstrüman yapım işiyle uğraşıyor. Özellikle saz üzerinde ustalaşan Sağlam, kütük halinde kesilen dut ağaçlarını ince ince işleyerek 1 ayda saz haline getiriyor. Kesilen ağaçların aşığa ulaşmasının sabır gerektirdiğini belirten Sağlam “Yeni bir sazın işçiliği 1 ay sürüyor, ancak güzel bir sazın 6 yıl beklemesi gerekiyor" dedi.