Adalet Bakanlığı izin verdi: Ankara Barosu için hesap vakti

Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklama nedeniyle Ankara Barosu yöneticileri hakkında soruşturma izni verdi.

Haber Merkezi AA
Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanını kınayan Ankara Barosu hakkında soruşturma izni verdi.

Ankara Barosu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, 24 Nisan'da Ankara Hacı Bayram Camisi'nde verdiği "Ramazan: Sabır ve İrade Eğitimi" konulu cuma hutbesine ilişkin 26 Nisan'da açıklama yapmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erbaş'a yönelik açıklaması nedeniyle Ankara Barosu hakkında, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan" resen soruşturma başlatmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığının yanı sıra bazı kurum ve kişiler de baro hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ali Erbaş'ı hedef gösteren Ankara Barosu yöneticileri hakkında soruşturma

Bunun üzerine savcılık, Ankara Barosu'nun 11 yönetim kurulu üyesinden yazılı savunma istedi. Baro yönetimi de ortak savunmayı savcılığa gönderdi.

Ali Erbaş'ı hedef gösteren Ankara Barosu'nun 11 yöneticisinin yazılı savunmaları istendi

  • Savcılık, daha sonra, yasa gereği soruşturma izni için dosyayı Adalet Bakanlığına sevk etti. Talebi değerlendiren bakanlık, baro hakkında soruşturma izni verdi.

Bu aşamadan sonra savcılığın, baro başkanı dahil 11 baro yöneticisini ifadeye çağıracağı, bu işlemden sonra dava açılıp açılmayacağına karar verileceği öğrenildi.

Tek tip baroya son: Ankara Barosu’nun eşcinselliği savunurken İslam’a saldırması bardağı taşırdı

"Avukatlıktan teröristliğe uzanan bu kanlı yolun önünü kesmek için gerekeni yapacağız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Çoklu baro sisteminin gerekliliğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kimi baroların terör örgütlerinin arka bahçesi, propaganda aracı, yasa dışı faaliyetlerinin kılıfı haline dönüşmesi çok acıdır. Çoklu baro sistemini getirmekteki amaçlarımızdan bir tanesi de, barolarımızı bu sorunlu yapıdan kurtarma umududur.' diye konuştu.

Metin Feyzioğlu'ndan sert tepki: Sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir
Türk ceza hukuku profesörü ve Türkiye Barolar Birliği'nin 8. Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Barosu tarafından yapılan hadsiz açıklamaya tepki göstererek, ''Ankara Barosu tarafından yapılan sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara Barosu'na sert tepki: Herkes haddini bilecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Erdoğan, 'Ülkemizde eğer İslam adına konuşması gereken birisi varsa, bir kurum varsa Diyanet İşleri Başkanlığı'dır. Bu Ankara Barosu'nun yetkisinde olan bir konu değildir. Herkes haddini, yerini bilecektir' dedi