Adıyaman’da kuduz paniği: İki mahalle karantina altına alındı

Adıyaman'da ölen bir kedide kuduz tespiti üzerine iki mahalle karantinaya alındı.

Haber Merkezi Diğer
Adıyaman

Bitlis'te kuduz köpeğin ısırdığı 11 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti. Küçük Mustafa'nın kahreden ölümünün arından kuduz endişesi herkesi sardı.

Adıyaman Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 10 Kasım Perşembe Sümerevler Mahallesi'nden alınan kedide kuduz olabileceğinden şüphelendi.

BELEDİYE AÇIKLADI, KEDİ KUDUZ ÇIKTI

11 Kasım Cuma ölen kediden alınan numune, İl Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Adana Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi. Burada yapılan analiz sonucu hayvanda kuduz virüsü tespit edildi.

Bunun üzerine Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu tarafından Bahçecik ve Sümerevler mahalleleri karantinaya alındı. Bölgedeki sahipsiz hayvanlara koruyucu kuduz aşısı yapıldı, uyarıcı işaretlemelere yer verildi.

FOTOĞRAF 84
Türkiye'nin en yerli ili neresi: Şehir şehir açıklandı ilk sıradaki isim herkesi şaşırttı
İllerin yerli nüfusları, bir ilin kütüğüne kayıtlı olan kişiler içinde o ilde oturan kişi sayısını; illerin yerli nüfus oranı (%) ise bir ilin kütüğüne kayıtlı olan kişiler içinde o ilde oturan kişi sayının o il nüfusuna oranını göstermektedir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de illerin yerli nüfus oranını açıkladı. Böylece 'Hangi il ne kadar yerli?' sorusu da yanıt buldu. Peki Türkiye'nin en yerli ili hangisi? Ayrıntılar haberimizde...

FOTOĞRAF 9
Şanlıurfa ve Adıyaman'ın paylaşamadığı doyumsuz lezzet: Çiğ köfte
Türkiye'de zevkle tüketilen ve büyük bir şöhrete kavuşan çiğ köftenin asıl hangi kente ait olduğuna dair rekabet, Şanlıurfalılar ve Adıyamanlılar arasında yıllardır sürüyor.