AFAD Sinop ve Kastamonu'da kayıp sayısını açıkladı

AFAD, sel nedeniyle Sinop ve Kastamonu'da kayıp ihbarı sayısının 47 olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi DHA
Batı Karadeniz'de sel felaketinde 47 kişi kayıp.

Batı Karadeniz bölgesinde 11 Ağustos’ta etkili olan yağış sel felaketinde can kaybı artmaya devam ederken, kayıp sayısıyla bir açıklama geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, sel nedeniyle Sinop ve Kastamonu'da kayıp ihbarı sayısının 47 olduğu belirtildi.

Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı 70'e yükseldi

Helikopterle adrese teslim

Yeni Şafak Bozkurt'ta patladığı iddia edilen HES'i görüntüledi
Yeni Şafak ekibi sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde.

Günlerdir patladığı iddia edilen Bozkurt Bayramgazi Köyü'ndeki HES'i, Yeni Şafak havadan görüntüledi. İddialarla ilgili Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in sorusunu yanıtlayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, 'İddia edilen görüntülerdeki bloklar, regülatörden santrale suyu taşıyan iletim boruları. Onların heyelanla birlikte yıkıldığını gördük. HES'in patlamasıyla ilgili bir durum yok.

Orada gördüğümüz oradaki regülatördeki küçük havuz bile tamamıyla depolamış. Yani bırakın zararı, tam tersine taşkına karşı faydalı bir şekilde görevini de yapmış.' ifadelerini kullandı.

Mehmetçik selin vurduğu Bozkurt'ta: Operasyondan dönüp yardıma koştular
Selin büyük hasara neden olduğu Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, cadde ve dükkanları kaplayan balçık temizleniyor. İlçenin en fazla zarar gören noktalarından Sınarcık Caddesi'ndeki 70 dükkanın tamamı balçıkla dolmuş durumda. Temizlik çalışmalarına Tokat'taki Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri de katlıyor. Temizlik çalışmalarına katılan JÖH mensuplarının arasında bir süre önce Suriye'de görev yapanlar da var, Ağrı'da PKK'ya yönelik operasyonlara katılanlar da. Afet bölgesinde çalışmaları takip eden Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, Mehmetçik'in hummalı çalışmasını görüntüledi.

Kastamonu'da sel sularının önüne ne kattıysa götürdüğü dehşet anları kaydedildi
Batı Karadeniz'de Kastamonu, Sinop, Samsun ve Bartın'da meydana gelen sellerde, 25'i Kastamonu, 2'si Sinop'ta olmak üzere 27 kişi hayatını kaybetti. Bartın'da sele kapılan bir kişi ise aranıyor.

Kastamonu'da vatandaşların evlerinden kaydettiği görüntüler ise felaketin boyutunu gözler önüne seriyor. Sel sularına kapılan minibüs, kamyon, otomobilin adeta kağıt gibi savrulduğu anlar görenleri dehşete düşürdü.

Kastamonu'da dehşet anları: Sel suları adamı böyle yuttu
Kastamonu, Sinop ve Bartın'da aşırı yağışlar sonrası meydana gelen sel felaketinde can kayıpları artıyor. Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel önüne gelen her şeyi yıktı geçti. Aracıyla sel suları içinde kalan bir kişinin aracını bırakıp kaçarken sel sularına kapıldığı anlar kameraya böyle yansıdı.

Kastamonu'da sele kapılan vatandaş otomobilin üstünde böyle sürüklendi
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen selde birçok araç sürüklendi. İlçe merkezinde sele kapılan otomobilin üzerinde bir kişinin sürüklenmesi vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Bir süre otomobil ile birlikte sürüklenen kişinin, aracın binaya çarpması ile birlikte düştüğü ve sele kapıldığı görüldü.

Kastamonu'da dehşete düşüren görüntüler: Sel önüne çıkan her şeyi yıkıp geçti
Kastamonu'da şiddetli yağmur devam ederken, Bozkurt ve Azdavayilçenin büyük bölümü sular altında kaldı. Belediyenin boş halk otobüsü, sel nedeniyle suya gömüldü, birçok araç ise sürüklendi. Jandarma ekipleri, Kastamonu- Azdavay yolunda önlem aldı. İlçeye 10 kilometre kala yol, trafiğe kapatıldı. Yol kenarında bulunan derenin taştığı, ağaç parçalarının sel ile yola sürüklendiği görüldü.