AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Elmalı davası açıklaması: Yakından takip ediyoruz

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılacağını açıkladı. Kamuoyunda 'Elmalı davası' olarak bilinen çocuk istismarı olayına değinen Çelik, "AK Parti olarak davayı yakından takip ediyoruz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'li bazı milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantı devam ederken genel merkez binası önünde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 54 milletvekili ile bir araya geldiğini belirten Çelik, "Milletvekillerimizle istişare toplantıları bu toplantıyla sona eriyor. Artık yaz dönemi çalışmalarına başlıyoruz." dedi.

Milletvekillerinin toplantıda illerine ilişkin çeşitli konuları gündeme getirdiklerini, vatandaşlar ve farklı sektör temsilcileriyle yaptıkları temaslarda aldıkları talep ve beklentileri paylaştıklarını, yaptıkları çalışmalarla ilgili raporları sunduklarını anlatan Çelik, "Bu raporlar hem partimiz tarafından hem hükümetimizdeki ilgili arkadaşlarımız tarafından değerlendirilerek, buradaki talepler dikkate alınarak yapılması gerekenlerle ilgili bir yol haritası çıkarılacak" diye konuştu.

Çelik, yaz çalışmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekim ve kasımda istişare toplantılarına yeniden başlayacağını belirterek, bu toplantılarla da gelecek seneki çalışmalara ilişkin planlama yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, toplantının açılış konuşmasında, çeşitli sektörlerle ilgili değerlendirmelerini ve milletvekillerinin illerinde ne tür çalışmalar yapması gerektiğini dile getirdiğini ve kapsamlı bir değerlendirme yaptığını aktaran Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu sene Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 20 Temmuz törenlerine katılacaklar, onu milletvekillerimizle paylaştı. 20 Temmuz törenlerine AK Parti çok güçlü bir kadroyla katılacak, AK Parti MYK'sı orada olacak, MYK'dan ve milletvekillerinden arkadaşlarımızla çok güçlü bir katılım sağlayacağız. Bu sene Kıbrıs Türkü'nün yanında olduğumuzu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olduğumuzu, Cumhurbaşkanımızın katılımıyla beraber AK Parti'de orada çok güçlü bir kadroyla katılarak gösterecek." ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz Cumhurbaşkanımızın katılmasıyla değerlendirilen milli bir günümüz"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine yönelik soruya da şu yanıtı verdi:

"Yakışıksız bir ifadedir"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerini değerlendirmesi sorulan Çelik, şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğrudan milletin oylarıyla seçildiğini vurgulayan Çelik, "Muhalefet yapılabilir yapılacaktır, sert muhalefet de yapılabilir yapılıyor da zaten. Ama Türkiye Cumhuriyeti makamlarına hakaret etmek, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek eleştiri ile hakaret arasındaki sınırı geçmek sadece demokratik siyasetin atmosferini zehirler. Hiç kimseye yakışmayan bir yaklaşımdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Sürecin takipçisi olacağız"

Çelik, Antalya'nın Elmalı ilçesinde iki kardeşin istismarına ilişkin davaya ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

Çelik, Hayvanları Koruma Kanunu teklifine ilişkin soru üzerine sözlerini şöyle tamamladı:

GÜNDEM
Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan iki çocuğun istismarı davası ile ilgili açıklama: İtiraz ettik reddedildi

GÜNDEM
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Elmalı davasına ilişkin açıklama: Alçaklar en ağır cezayı almalıdır