Bingöllü çocuklardan 'Duyarlı olun' çağrısı: Çöpleri toplayıp parka ’Utanın’ yazdılar

Bingöl’ün Solhan ilçesinde bir parktaki çöpleri toplayan çocuklar, çöplerle ’Utanın’ yazarak büyüklerine çevre kirliliğine karşı duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Haber Merkezi İHA
Bingöl'de çocuklar çöpleri toplayıp parka ’Utanın’ yazdılar.

Solhan ilçesinde Boğlan Mahallesi’ndeki Ziyaret Parkı’nda oluşan kirliliği gören mahallenin gençleri ve çocukları, farkındalık oluşturmak adına ellerine aldıkları poşetlerle çöpleri topladı.

Poşetlere doldurdukları çöpleri sahanın içinde toplayan çocuklar, çöplerden ’Utanın’ yazarak parka gelen vatandaşların daha duyarlı olması gerektiği çağrısında bulundu.

Bingöl'de yürekleri burkan anlar: Anne köpek aracın çarptığı yavrusunun başından ayrılmadı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bir sokak köpeği, aracın çarpması sonucu ölen yavrusunun başından ayrılmadı.

Erzurum yolu üzerinde aracın çarpması sonucu yavru köpek telef oldu. Yavrusunu ağzına alarak yaklaşık iki kilometre ilerleyen köpek, yolun kenarına bıraktığı yavrusunun başından uzun süre ayrılmadı.

Duyarlı bir vatandaş gün boyu bir şey yemeyen köpeğe yiyecek verdi. Köpeğin yavrusunun başından ayrılmadığını belirten Muhammet Bingöl, 'İşte anne yüreği. Ağzında 2 kilometre öteden taşıyıp çalılıkların içerisine kadar getirmiş. Kanlar içerisindeki evladının başında ağlıyor.' ifadelerini kullandı.

Bingöl’de çatıda ipe dolanan kırlangıcı itfaiye ekipleri kurtardı
Bingöl'de bir köyde çatıda ipe dolanan kırlangıç, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak doğaya salındı.

Bingöl'de binanın çatısının kağıt gibi savrulma anı kamerada
Bingöl'de akşam saatlerindeki şiddetli fırtına çatı uçurdu. Meteoroloji'nin uyardığı kuvvetli rüzgar ve fırtına Bingöl'de etkili oldu. Fırtınanın etkisiyle merkeze bağlı Simani Mahallesi Sanayi Bölgesindeki bir tekstil atölyesinin çatısı uçtu. O anlar atölyenin güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi.

O sırada işçileri almaya gelen bir minibüs fırtına ile uçan çatıdan son anda kaçtı. İş yerinde maddi hasar oluşurken herhangi bir başka olumsuzluk yaşanmadığı kaydedildi.