Bizi görmezden gelemezsin

31 Mart’ta alınan sonuçlara ilişkin özeleştiride bulunan AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan, Belediye Meclisindeki sert tartışmalarla ilgili de Mansur Yavaş’a mesaj verdi

Fazlı Şahan Yeni Şafak
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi

Mansur Yavaş başkanlığında toplanan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde yoğun tartışmalar yaşanıyor. Sosyal denge tazminatının ödenmesi başta olmak üzere birçok konuda görüş ayrılığının ortaya çıktığı toplantılarda AK Parti ve MHP'li üyelerle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş arasında yoğun polemik göze çarpıyor. Seçim sonrası çalışmalara başlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yaşananlara ilişkin basın toplantısı düzenleyen AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, gergin geçen süreçle ilgili şu bilgileri verdi:

ÖNERGE GERİLİMİ: Belediye meclisindeki ilk toplantıda AK Parti ve MHP olarak 2 önerge sunduk. Bir önergenin ne olduğunu kimse bilmiyor. Önerge hiç okunmadı. Sen 107 meclis üyesinin iradesini görmezden gelemezsin.

MAĞDURİYET OLUŞTURTMAYIZ: Biz yeni bir mağduriyet oluşturtmayız. Bizler istiyoruz ki kendi söylediklerine kendileri sadık kalsın. Meclis toplantısı 5 gün olurken; belediye meclisine diyor ki 'Ben bir güne indireceğim.' Ankara'nın sorunlarını bir günde konuşamazsın. Belediye Meclisi'ni bir güne indirmeye çalışan bir düşünce, iki gün sonra bizi çalıştırmıyorlar demesin.

DAHA ÇOK YETKİ: (Belediye şirketleri tartışması) Bu yetki 25 yıldır belediye başkanındaymış da şimdi meclis alıyormuş gibi değil bu iş. Zaten mecliste olan bir hak. Mansur beyin meclisten alacağı daha çok yetki var. Arsa satışı olacak yetki isteyecek, kredi çekmek durumu olacak yetki isteyecek. Bunlar daha önce de zaten meclisteydi. Dönem oluştuğu zaman yetki ya mecliste ya da belediye meclisinde kalır. CHP o zaman bunu reddetmişti şimdi kabul ediyor. Biz de şimdi mecliste kalsın diyoruz.

MUHTARLIK SEÇİMİ SIKINTILI: (Seçime yönelik itirazlar) 12 bin 180 sandığı tek tek inceledik. Kaydırmalar tespit ettik. 12 bin 180 sandığın 3 bin küsuru için de itirazda bulunduk. Bilhassa muhtarlık seçimi sıkıntılı. Mesela muhtarlık seçimi için vatandaş zarfa pusula atmamış, oy iptal edilmiş. O mahalleye yeni taşınmışsındır ve muhtar hakkında fikrin yoktur, boş atmışsındır. Veya iki tane ya da üç tane pusula koymuş, o da geçersiz sayılmış.

  • Sorumlu en başta benim
  • AK Parti'de seçim sonuçlarına ilişkin özeleştiriler de yapılıyor. İstanbul'un ardından buna ilişkin bir değerlendirme de Ankara'dan geldi. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "Bir eksiklik ya da bir sıkıntı var ise en başta biz kendimizde ararız" dedi. Ankara'daki tablonun sorumlusunun ilk başta kendisi olduğunu söyleyen Özcan, "Bu işin sorumlusu en başta Ankara il başkanıdır. Seçimden bugüne kadar da kendi içimizde özeleştirilerimizi yaptık. Şu anda bunları raporluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza bunları detaylı bir şekilde sunacağız. Bizlerde eksik vardır ama ilçe teşkilatlarında, mahalle teşkilatlarında ve sandık yönetimlerimizde yoktur" diye konuştu.

Yavaş’ın ilk işi danışman maaşı!