Dışarıda Pençe içeride Eren

Eren-13 Cudi-Besta ve Eren-14 Kazan-Oğul operasyonları başlatıldı. İçişleri Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları ile eşzamanlı ve koordineli olarak yurt içinde de Şırnak ve Hakkari’de Eren operasyonlarının başlatıldığını açıkladı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Şırnak ve Hakkari'de yeni operasyon gerçekleştirildi.

Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde gerçekleştirilen operasyonlarda; jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucusu timlerinden oluşan 5 bin 280 personel (352 operasyonel tim) görev alıyor.

27 TERÖRİST ETKİSİZ

Bu arada Eren-2 Operasyonu kapsamında Diyarbakır Lice kırsalında 5 terörist etkisiz hale getirildi. Jandarma komando ve JÖH birliklerince, İHA/SİHA, Atak helikopteri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda öldürülen teröristlerden birinin örgütün sözde özel güç sorumlusu olduğu tespit edildi. Bölgedeki operasyon sürerken; 11 Ocak’ta başlatılan Eren operasyonlarında bugüne kadar 27 terörist etkisiz hale getirildi, 75 işbirlikçi yakalandı. 666 mağara, sığınak ve depo imha edilirken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Pençe-Yıldırım şehidi Hüsamettin Gökçe törenle memleketi Amasya'ya uğurlandı