Diyarbakır'daki sosyal deneyi yapan youtuber: Türkiye'nin her köşesi aynı hoşgörüye sahip

Diyarbakır'da çeşitli yerlerini gezerek sosyal deney yapan Youtuber Mert Karakaş ve Burak Tutal bazı çocuklara ''Param yok, açım. Bana yemek alabilir misin?'' diye sordu. Çocuklardan aldıkları yanıt ise tüm Türkiye'yi duygulandırdı.

Foto: Arşiv

Sosyal deney videoları çekerek yayınladıkları bir kanalları bulunan Mert Karakaş (25) ve Burak Tutal(24), Diyarbakır'ın çeşitli yerlerini gezerek, bazı çocuklara, 'Param yok, açım. Bana yemek alabilir misin?' diye sordu. Çocuklardan aldıkları duygulandıran yanıtlar ise, sosyal medyada büyük ilgi topladı.

Tutal ve Karakaş, Diyarbakır'da yaşadıklarını anlattı. Youtuber Mert Karakaş, "Umarım bu video da çok kişiye ulaşır ve örnek olur. Sadece bunu Diyarbakır olarak yorumlamamak lazım, Türkiye'nin her köşesi aynı hoşgörüye sahip" dedi.

GÜNDEM
Diyarbakır’da duygulandıran sosyal deney: Anadolu çocukları yine şaşırtmadı

"ZORDA KALANIN YANINDA OLAN BİR MİLLETİZ"

Sosyal deneyi yapan Youtuber Mert Karakaş, "Biz 1,5 yıldır kanalımıza videolar çekiyoruz. Şaka ve sosyal deney ağırlıklı videolarımız. Bu sosyal deney videomuzda da Türk milletinin, Diyarbakır insanın ne kadar yardımsever olduğunu göstermeye çalıştık. Çok da güzel tepkiler aldık. Zaten daha önce de Diyarbakır'da video çekmiştik. O zaman da güzel geri dönüşler almıştık. O zaman da kimse bizi geri çevirmemişti, evlerine davet etmişlerdi. Bu videoda da farklı bir mizansen ile insanların yanına gittik. Tablet hediye ederek de onları mutlu etmeye çalıştık. Zorda kalanın yanında olan bir millet olduğumuz için, örnek bir video olduğunu düşünüyorum. Çok da güzel tepkiler aldık Diyarbakır'dan" dedi.

GÜNDEM
3 gündür kayıp olan Miraç için seferber oldular: Evler ve ahırlar da aranıyor

"ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALDIK"

GÜNDEM
Beş kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrası otobüslere sıkı denetim

"FARKLI İLLERDE DE BU TARZ PROJELER YAPACAĞIZ"

Diyarbakır'a giderek bu sosyal deneyi yapmaya nasıl karar verdiklerini anlatan Karakaş, "İzzettin Oral ve Fatih Oral tablet konusunda bize destek oldular. Sonra, nasıl bir proje yapabiliriz diye konuştuk. Çocuklardan yardım istedik, yardım eden çocuklara da tablet hediye ettik. Bu şekilde ortaya çıktı fikir. Nerede yapacağımız konusunda ise, Diyarbakır'da yapsak çok daha iyi olur diye düşündük. Şimdi farklı illerde de bu tarz projeleri yapacağız" şeklinde konuştu.

GÜNDEM
On üç bayramdır gözüm yolda

"TÜRK HALKI BUDUR' YORUMLARIYLA KARŞILAŞTIK"

"YAŞLARI GENÇ AMA YÜREKLERİ BÜYÜK"

Diyarbakır'daki çocuklara hediye edilen tabletleri satın alan bir kebapçı dükkanının işletmecisi İzzettin Oral ise, "Yaşları genç ama yürekleri büyük. Ne diyeyim ki, gençler bu gibi şeyleri uzun zamandır yapıyordu. Biz ne yapabiliriz derken, oraya gidelim, onlara dokunalım, tablet dağıtalım dedik. 5 çocuğa tablet verdiler ve çok güzel de oldu." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Diyarbakır'da maske ve mesafesiz düğün halayı

GÜNDEM
15 gündür kayıp olan Miraç'ın annesi: Artık dayanacak gücüm kalmadı, tükendim oğlumu bulun

GÜNDEM
Diyarbakır’da 'pes' dedirten koronavirüs konvoyu: Araçlardan inip halay çektiler

GÜNDEM
92 yaşında, evlilik vaadiyle 12 bin TL dolandırıldı