Doğu Anadolu'da buzlanma ve don bekleniyor

Bölgede gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 7 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis görülecek.

Haber Merkezi AA
Don

Doğu Anadolu Bölgesi'nde buzlanma ve don olayı, yer yer pus ile sis bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis görülecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 7, Ardahan ve Ağrı'da 6, Erzurum'da 2, Tunceli, Erzincan ve Iğdır'da sıfır derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklığın Tunceli'de 16, Erzincan'da 15, Ağrı'da 14, Iğdır ve Erzurum'da 13, Ardahan'da 12 ve Kars'ta 11 derece olması bekleniyor.

Soğuk havanın etkili olduğu Kars'ta, araç camları buz, bitkiler kırağı tuttu. Bazı sürücüler soğuklardan korumaya çalıştıkları araçlarını battaniye ve halı ile örttü.

FOTOĞRAF 6
Türkiye dört mevsim: Doğu'da kar yağıyor Bodrum'da vatandaş denize giriyor
Türkiye'nin bazı illerine kar yağarken Muğla'nın Bodrum ilçesine ise yeniden yaz geldi. Ağrı, Bayburt ve Doğu Karadeniz karla mücadele etmeye başladı, Bodrum'da ise hava sıcaklığı 35 dereceyi aştı, yerli ve yabancı turistler denizin güneşin ve kumun tadını çıkardı.

FOTOĞRAF 10
Kar esareti erken başladı: Çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı
Türkiye'nin batısındaki pek çok ilde sağanak yağış etkisini sürdürürken, yurdun Doğu'suna kar yağışı etkisini artırmaya başladı. Van'ın Bahçesaray ilçesinde yoğun sis ve kar nedeniyle birçok araç yolda kaldı.

FOTOĞRAF 12
Sümela Manastırı'nı tehdit eden 360 tonluk kaya sabitleniyor
Trabzon'da restorasyon çalışmaları kapsamında 4'üncü kez ziyarete kapatılan Sümela Manastırı'nın giriş kapısı üzerindeki 360 tonluk kaya kütlesi, 16 metrelik çelik kazıklarla yamaca sabitleniyor. Patlatma ve kaya düşürme çalışması nedeniyle sürecin uzadığını belirten Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi, jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "Patlatmanın başlangıçta yapılmaması gerekirdi. 'Patlatma yapmadık' dediler ama bizzat şahit oldum. Bu patlatmalar yamaçtaki blokların hareketlenmesine neden oldu" dedi.