Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Binalara doğalgaz geldi

Adıyaman’da deprem felaketinin ardından yaraların sarılması için sahadaki çalışmaları yerinde inceleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kontrollü olarak üretimi durdurulan 290 petrol kuyusundan 286’sının yeniden üretime alındığını açıkladı. Elektrik ve doğalgaz arzıyla ilgili çalışmaları da aktaran Dönmez, "Amacımız hayatı bir an önce normalleştirebilmek. Enerjiyle ilgili yapılması gerekenleri süratle yerine getirmektir" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem felaketinden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman’a geldi. Depremzedelere kapılarını açan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Adıyaman Bölge Müdürlüğü’nün konteyner kentinde incelemelerde bulunan Bakan Dönmez, depremzedelerle de yakından ilgilendi. Bölgedeki petrol kuyularının 286’sının yeniden üretime geçtiğini ifade eden Bakan Fatih Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

'Yeni yapıların yer seçiminde mümkün olduğu kadar faydan uzak çalışmalar yapılıyor'

Elektrik ve doğalgaz arzının orta ve ağır hasarlı yapıların haricinde sağlanabildiğine dikkat çeken Bakan Fatih Dönmez, MTA’nın çıkarttığı diri fay hatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla yeri yerleşim yerlerinin inşası konusunda koordinasyon halinde olduklarını belirten Bakan Dönmez şöyle konuştu:

9 bin 798 madenci arama kurtarma çalışmalarına katıldı

Başta Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan giden 3 bin 500’i aşkın madencinin yanı sıra TKİ, Eti Maden ve özel maden şirketleri olmak üzere deprem afetinin yaşandığı bölgelerde 9 bin 798 çalışanın arama kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade eden Bakan Dönmez açıklamalarını şöyle tamamladı:

Oluşturulan konteyner kentinde kalan depremzedeler ise Fatih Dönmez ile görüşerek "Allah devletimizden razı olsun. Devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandılar.

GÜNDEM
Bakan Dönmez'le sohbet eden depremzede: Bayraktar'a sarıldım sana da sarılabilir miyim?

EKONOMİ
Bakan Dönmez: Santraller pazartesi günü çalışmaya başlayacak