Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş: PKK ile bağım yok

Terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK ile bağına ilişkin sorulan soruya "HDP dışındaki hiçbir örgütsel yapıya bağlı ya da tabi değilim" cevabını verdi.

Haber Merkezi Diğer
Selahattin Demirtaş

Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, terör soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nde, kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

PKK ile bağı soruldu

"PKK ile ilişkili olmakla suçlanarak yargılanıyorsunuz. Demirtaş PKK’nın ya da Kandil’in vitrini mi?" sorusunun sorulması üzerine Demirtaş, PKK ile bağının olmadığını söyledi.

Demirtaş sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

  • "Ben PKK üyesi veya yöneticisi olsaydım bunu gizlemezdim. Ben siyasetçiyim ve HDP dışındaki hiçbir örgütsel yapıya bağlı ya da tabi değilim. Silah ve şiddet yöntemini de benimsemediğim, doğru bulmadığım için demokratik siyaset yolunu tercih etmiş bir siyasetçiyim. Tüm sorunların barışçıl siyasi yollarla çözülmesi gerektiğine inandığım için de HDP’de siyaset yapıyorum."

Demirtaş: Özerklik ilan edeceğiz
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da sert açıklamalarda bulundu. Herkesi direnişe davet ettiklerini belirten Demirtaş, 26-27 Aralık'ta DTK'nın olağanüstü kongresine kendilerinin genişletilmiş halde katılacaklarını ifade etti. Demirtaş, öz yönetimin ve özerkliğin içinin doldurulmasıyla ilgili sürecin daha güçlü bir şekilde ilerletilmesi için çok yoğun tartışmalar ile kararlar alacaklarına dikkat çekti.

Demirtaş 6-7 Ekim olaylarını nasıl provoke etmişti?
HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 5 ayrı ilde 12 dosya açılmış durumda. Pek çok suçtan hapis cezasına çarptırılan Demirtaş, 142 yılla yargılanıyor. Yasin Börü ve 36 insanın vahşice katledildiği 6-7 Ekim olaylarının fitilini ateşleyen Demirtaş'ın, 'Haftalardır direnen halkımıza teşekkür ediyoruz. Hep birlikte direnmeye devam edeceğiz' sözleri hafızalara kazındı.