Evinden çıkamayan yaşlı vatandaşın yaralı köpeğini belediye tedavi ettirdi

Samsun’un Ayvacık ilçesinde 65 yaş yasağı nedeniyle evinden çıkamayan yaşlı bir vatandaşın yaralı köpeğinin tedavi edilmesi talebi, belediye tarafından yerine getirildi.

Haber Merkezi İHA
Yapılan ilk kontrolde ayağının kırıldığı tespit edildi.

Tüm ülkeyi etkileyen yeni korona virüsü (Kovid-19) ile mücadele sürerken bu zorlu dönemde Ayvacık ilçesi genelinde alınacak tedbirleri hayata geçirerek dezenfekte çalışmalarını yürüten Ayvacık Belediyesi, vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılama noktasında üstün gayret sarf ediyor.

Köpeğinin tedavi olmasını istedi

65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkmalarının yasak olmasından dolayı rahatsızlanan hayvanını tedaviye götüremeyen yaşlı bir vatandaşın köpeğinin tedavi edilmesini istemesi üzerine Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı’nın talimatı ile Belediye Veteriner Hekimi Refahittin Şencan harekete geçti.

Yapılan ilk kontrolde ayağının kırıldığı tespit edilen yaralı köpeği Veteriner hekim Refahittin Şencan ve zabıta ekipleri OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne götürerek muayene ve tedavi ettirdi.

Köpek, tedavisinin ardından belediye ekipleri tarafından sahibine teslim edildi.

FOTOĞRAF 14
Antalya Valisi Karaloğlu: Aynı gün 150 kişi mantar toplama bahanesiyle geldi
Antalya Valiliği ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla koronavirüs tedbirleri kapsamında kentin ana girişlerindeki uygulamalar ve denetimler artırıldı. Antalya'ya giriş yapacak kişilerin 14 gün süreyle ikametgahlarında sıhhi gözetim altına alınacağını açıklayan Vali Münir Karaloğlu, "Dün sadece Akseki ilçemize İstanbul'dan 150 kişi kuzugöbeği mantarı toplamaya geldiğini beyan etti. Elmalı ilçemizde de İstanbul'dan misafir gelen bir aile nedeniyle iki apartmanı karantinaya aldık. Girişlerdeki kısıtlama kararını almamızdaki gerekçe budur" dedi.

FOTOĞRAF 10
Fransa'da koronavirüs hastaları trenle sevk edildi
Koronavirüs hastaları, başkent Paris'ten trenle Bretonya bölgesine nakledildi.

FOTOĞRAF 12
Koronavirüs nedeniyle cep telefonundan canlı bağlantıyla oğluna kız istedi
İngiltere'de yaşayan Kahramanmaraşlı Cevahir Çınkır (32) ve ailesi, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere uyarak, kız isteme merasimini telefonla görüntülü arayarak gerçekleştirdi. Melike Işıklar'ı (32) oğluna isteyen Rüştü Çınkır, "Oğluma bu şekilde kız isteyeceğimi rüyamda görsem inanmazdım" dedi.