Evlat nöbetindeki baba: Oğlumu istedim, eşimle bizi dövdüler

Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen 235 ailenin evlat nöbeti, 763'üncü günde de sürüyor. 2015 yılında hukuk okuyan oğlu Mikail'in kaçırıldığını belirten Yusuf Erdinç, HDP'den evladını istediği için darp edildiğini öne sürerek "Eşimle bizi dövdüler, bu merdivenden aşağıya itelediler, buraya kadar yuvarlandık. O günü hiç unutmayacağım" dedi.

Haber Merkezi DHA
Evlat nöbetinde 763 gün geride kaldı.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da başlayan evlat nöbetinde 763'üncü güne girildi. 235 aile, terör örgütü PKK'nın çocuklarını kaçırdığını belirterek evlatlarına, 'gelin, teslim olun' çağrıları yapıyor. Yaklaşık 2 yıl önce başlayan oturma eylemlerinin sonunda 32 aile, evladına kavuştu.

2015'te Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan oğlu Mikail'in kandırılarak dağa kaçırıldığını söyleyen Yusuf Erdinç, eşi Gevez Erdinç ile birlikte Van'ın Gürpınar ilçesinden gelerek evlat nöbetine katıldı. Oğlunun elinden kaleminin alınıp yerine silah verdiklerini belirten baba Erdinç, burada dövülüp merdivenden aşağı itildiklerini dile getirdi.

'BAK OĞLUM, YANLIŞ YOLDASIN'

Erdinç, şunları söyledi:

"Oğlum İstanbul'da, Marmara Üniversitesi'nde hukuk okuyordu, HDP oğlumun elindeki kalemi kırdı buraya getirdiler, sonra dağa çıkarıp eline silah verdi. Şu an oğlum Suriye'de, öyle biliyorum. 2015'te eşim ile oğlumun peşinden buraya geldim. Oğlumu istedim, bana dediler ki; oğlunun kodu nedir? Dedim ki; ne kodu? 'Siz kahramansınız' dediler. Dedim; ne kahramanı? Eğer kahramanlık böyleyse, böyle kahramanlık yerin dibine batsın, el alemin çocuklarını alıp dağa kaçırıyorsunuz, bir de kahramansınız diyorsunuz.

Kavga ettik, eşimle bizi dövdüler, bu merdivenden aşağıya itelediler, buraya kadar yuvarlandık. O günü hiç unutmayacağım. Yaklaşık 3 yıl buraya geldim, oğlumun peşini bırakmayacağım, gelene kadar bırakıp gitmeyeceğim. Oğluma çağrım; bak oğlum, yanlış yoldasın. Orası senin yerin değil, senin yerin burasıdır, Türkiye Cumhuriyeti'dir. Gel kurban olayım. Gittiğin günden beri peşini bırakmadım, bırakmayacağım da. Sen gelene kadar burayı terk etmeyeceğim."


Evlat nöbeti tutan anne Elhaman: HDP katil hırsız ve evlatları çalan partidir
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 759. gününde de sürüyor.

2017 yılının mayıs ayında çocuğunu işe gönderdiğini ve o günden beri kendisini aradığını kaydeden Ayten Elhaman, 'Oğlum Bayram için buradayım, 4 yıldır evladımı benden almışlar, bu HDP katil, hırsız ve evlatları çalan parti. HDP'den evlatlarımızı istiyoruz. Biz evlatlarımızı isterken neden suçlu duruma düşüyoruz, bizim evlatlarımızı getirsinler ben evladımı istiyorum. Dağda tek çocuk kalana kadar mücadele edeceğiz ve evladımızı alacağız inşallah. HDP'nin bir kapısı Kandil'e diğer kapısı ise meclise açılıyor. Biz onlardan sadece evlatlarımızı istiyoruz, oğlum beni duyuyor ve görüyorsan kaç gel. Burada güçlü devletimiz var devletimize, kolluk kuvvetimize sığın.' dedi.

Evlat nöbetindeki anne gözyaşları içinde haykırdı: Beni duyun yoksa canıma kıyacağım
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 751. gününde de devam ediyor.

Terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan Ramazan Üçdağ'ın annesi Mevlüde Üçdağ'ın feryadı yürekleri dağladı. Anne Üçdağ, “Artık bu cansız fotoğraflara sarılmak istemiyoruz, evlatlarımızı istiyoruz. Ben çocuğumun terine bile hasret kaldım, artık evladımı versinler” dedi.

Diyarbakır'da Evlat nöbeti tutan acılı anne Hatice Ay: 7 yıldır evde ne rahatımız var ne de huzurumuz
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 751. gününde de devam ediyor.

2015 yılında dağa kaçırılan oğlu Muhammed Canbey için nöbete katılan anne Hatice Ay, oğlunun engelli raporu olduğunu ve HDP'lilerin bunu bile görmezden gelerek çocuğunu dağa kaçırılmasında aracı olduğunu söyledi. Ay, “2015'ten beri oğlum kayıp yüzde 70 raporlu. HDP oğlumu sokakta kandırıp götürdü, ben oğlumu istiyorum almadan da gitmiyorum. 7 yıldır hiçbir haber alamadım, sağ mı ölümü bilmiyorum hiç haber alamadım. Muhammet oğlum eve dön, 7 yıldır senin için hasta olmuşum, evde ne rahatımız var ne de huzurumuz. Gel adalete ve devlete teslim ol.' dedi.


Evlat nöbeti tutan Laçin'den HDP'ye sert tepki: Siz katilsiniz halkın partisi olamazsınız
Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan kızı için, Umut Yürüyüşü başlatan ve yürüyerek İzmir'den Ankara'ya gelen Mehmet Laçin, HDP Genel Merkezi önünde açıklama yaptı.

HDP'liler tarafından linç edilmek istenen acılı baba, HDP'ye sert tepki verdi. Kızını isteyen acılı baba Laçin, 'Siz katilsiniz. HDP, halkın çocuklarını dağa kaçıran partidir. HDP, halkın partisi olamaz. Beni linç etmeye kalkıyorlar. Dünya duysun. İnsan haklarını savunanlar nerede? Bu can bende olduğu sürece, kızımı bu hainlerin elinden alana kadar mücadeleme devam edeceğim.' dedi.